På med læderjakken og fuld fart frem: Konfirmander dyrker alternative køretøjer

En solskinsdag i Sønderjylland trak en konfirmand motorcykeltøj ud over sin hvide kjole. Det er en del af en fortsat udvikling, hvor de store biler er blevet mindre trendy og erstattet af alt fra trillebør til Christianiacykel eller hest

Konfirmanden Glennie Holm Jensen er vant til motorcykler, da hendes far selv har en - og derfor har hun længe spurgt, om hun kunne blive kørt fra konfirmationen på motorcykel.
Konfirmanden Glennie Holm Jensen er vant til motorcykler, da hendes far selv har en - og derfor har hun længe spurgt, om hun kunne blive kørt fra konfirmationen på motorcykel. Foto: Liv Høybye.

Benzinosen og den lave rumlen rammer, før man når rundt om hjørnet til pladsen foran Agerskov Kirke. Parkeringspladsen står i skærende kontrast til den ellers stille forårsdag i det sønderjyske, for her glimter solens stråler i metallet på store motorcykler, der står pænt på rad og række lige uden for den hæk, der omkranser kirkegården.

Ordene “No Club - No Rules - Just Ride” står på Jim Solls ryg. Hans motorcykel står foran kirken, og han sender et blik over forsamlingen.