Paneldebat på Regnbuepladsen: Det er begrænsende at tale om Gud som en ham

Copenhagen Pride fejrer seksuel og kønsmæssig mangfoldighed i denne uge. I den anledning drøftede teologer, om Gud har et køn

Om Gud har et køn, blev diskuteret af flere teologer. Her ses fra venstre mod højre sognepræst Mia Rahr Jacobsen, den norske professor Eir Andreas Ihlang Berg, Ann-Christine Ruuth, der er præst i Sverige, og sognepræst William Salicath.
Om Gud har et køn, blev diskuteret af flere teologer. Her ses fra venstre mod højre sognepræst Mia Rahr Jacobsen, den norske professor Eir Andreas Ihlang Berg, Ann-Christine Ruuth, der er præst i Sverige, og sognepræst William Salicath. Foto: Johanne Teglgård Olsen.

Har Gud et køn? Og skal man skifte de kønsbestemte ord for Gud ud med kønsneutrale alternativer eller i hvert fald give præster muligheden for at gøre det? Disse spørgsmål blev drøftet tirsdag eftermiddag på Regnbuepladsen i København i anledning af Copenhagen Pride, der varer hele ugen og kulminerer på lørdag med en stor parade gennem gaderne.

Debatten var arrangeret af Copenhagen Pride og Folkekirken for Internationals, som hører under Københavns Stift. Og her var der samtale snarere end debat mellem Ann-Christine Ruuth, som er præst i den svenske kirke, Eir Andreas Ihlang Berg, der er professor ved fakultetet for teologi på VID Videnskabelige Højskole i Tromsø i Norge, og William Salicath, der er sognepræst i Eliaskirken på Vesterbro i København.