Præster brød med kirkens tavshedskultur. Nu bliver de belønnet med en pris

Med en underskriftindsamling og Facebook-siden “Vi vil bryde tavsheden” satte Katrine Blinkenberg og hendes kollegaer psykisk arbejdsmiljø på dagsordenen, og Kristeligt Dagblads læsere har belønnet dem med en pris

De fire præster bag "Vi vil bryde tavsheden", Rikke Vedel, Sophie Juel, Katrine Blinkenberg og Mia Lund Rao, var til møde med kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i februar for at tale om folkekirkens arbejdsmiljø.
De fire præster bag "Vi vil bryde tavsheden", Rikke Vedel, Sophie Juel, Katrine Blinkenberg og Mia Lund Rao, var til møde med kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i februar for at tale om folkekirkens arbejdsmiljø. Foto: Privatfoto.

Sjælesørger for en hel folkekirke. Sådan kunne man godt betegne sognepræst Katrine Blinkenbergs funktion i dagene efter, at hun havde brudt tavsheden om arbejdsmiljøet i folkekirken:

"Præster, kirketjenere, organister og menighedsråd. Alle slags ringede til mig og fortalte om deres udfordringer med arbejdsmiljøet og den tavshed, de mødte, når de ville diskutere det. Det var en hård tid, for jeg var midt i en flytning, og jeg havde lange, svære samtaler til klokken et om natten, efter at børnene var lagt i seng," fortæller Katrine Blinkenberg om perioden.