Præster på landet advarer politikere i valgkamp: I skaber en skyggefjende med jeres retorik

Når politikere taler om en "elite i København" og "almindelige mennesker" på landet, skaber det unødvendig frygt, lyder det fra præster

Er der - som Inger Støjberg har pointeret - blevet for langt fra politikerne på Christiansborg til virkeligheden i Christiansfeld? Det spørgsmål har Kristeligt Dagblad stillet en sognepræst i Christiansfeld.
Er der - som Inger Støjberg har pointeret - blevet for langt fra politikerne på Christiansborg til virkeligheden i Christiansfeld? Det spørgsmål har Kristeligt Dagblad stillet en sognepræst i Christiansfeld. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Inger Støjberg er genopstået i dansk politik, og med hendes comeback på den politiske scene er der lagt i kakkelovnen til et fyrigt valg, hvor diskussionen om land og by, folk og elite, allerede er antændt.

Som leder for det nye parti Danmarksdemokraterne har Inger Støjberg erklæret, at hun har svært ved at se sig selv i de debatter, der foregår blandt eliten i de "fine saloner" i København. Og at der med hendes egne ord er "blevet for langt fra Christiansfeld til Christiansborg", og at der derfor er brug for et parti for "almindelige mennesker".