Stigende antal udmeldelser: Året begyndte trægt for folkekirken

Flere meldte sig ud, mens antallet af indmeldelser gik tilbage. Sådan ser billedet ud for folkekirken i første kvartal af 2022, viser ny opgørelse fra Danmarks Statistik

I årets første kvartal var 72,9 procent af befolkningen medlem af folkekirken. Det er et fald fra 73,2 procent kvartalet inden. Genrefoto.
I årets første kvartal var 72,9 procent af befolkningen medlem af folkekirken. Det er et fald fra 73,2 procent kvartalet inden. Genrefoto. Foto: Leif Tuxen.

Oven på historisk hårde tider under coronanedlukningen med mange aflyste barnedåb og deraf lavt antal indmeldelser kunne folkekirken godt bruge et opsving, når det gælder medlemsstatistikken. Men indtil videre ser 2022 ikke ud til at byde på nogen egentlig fremgang, snarere tværtimod.

Danmarks Statistik offentliggjorde i går tal for, hvor mange der har meldt sig ind og ud af folkekirken i det første kvartal, og umiddelbart ligner det nogle sløje måneder for folkekirken. Antallet af udmeldelser, der ellers har ligget relativt lavt i nogle år, steg i det forgangne kvartal til 3407. Det er godt 1100 flere end kvartalet inden og det højeste kvartalstal for udmeldelser siden 2017.