Unge får vasket tæer og taler med præsten på Nibe Festival

For 16. år i træk er folkekirken repræsenteret på Nibe Festival, hvor man deler vand, kage og fodvask ud til de festglade festivalgæster

Veninderne Katrine Andersen (t.h.) og Nikoline Westergaard (t.v) er glade for, at folkekirken med sognepræst Kristian Gram Schjoldager er repræsenteret på Nibe Festival.
Veninderne Katrine Andersen (t.h.) og Nikoline Westergaard (t.v) er glade for, at folkekirken med sognepræst Kristian Gram Schjoldager er repræsenteret på Nibe Festival. Foto: Liv Høybye.

En soundboks sender Metallicas musik ud, en anden hård techno. Unge mennesker i bar overkrop og bikinitoppe sidder på klapstole foran telte, mens nogle spiller strandvolley. Andre forsøger febrilsk at finde en 20’er, så de kan leje en powerbank i en time.

I midten af det hele tårner et telt med to hvide tinder sig op. På det blå banner over indgangen står der ”folkekirken”, og en kø af unge snegler sig frem til bordet, hvor frivillige skænker vand med en fustageslange. Varmen og luften i teltet er tung, men bordene er fyldt med unge, der lader deres telefoner op og får et glas saftevand og et stykke honningkage.