Vinderne af initiativprisen er fundet. Og de bærer alle gode idéers vandmærke

Læserne har stemt på tre initiativer som vindere af Kristeligt Dagblads Initiativpris. De er både folkekirkelige og frikirkelige, såvel lokale som internationale, men de bringer alle nye mennesker sammen

De tre vindere: Katrine Blinkenberg fra ”Vi vil bryde tavsheden”, Elin Engholm Knudsen fra ”De små synger med de grå” og Kirstin Hauge Mortensen fra "Rice Runners". Foto af Elin Engholm Knudsen er taget af Astrid Dalum
De tre vindere: Katrine Blinkenberg fra ”Vi vil bryde tavsheden”, Elin Engholm Knudsen fra ”De små synger med de grå” og Kirstin Hauge Mortensen fra "Rice Runners". Foto af Elin Engholm Knudsen er taget af Astrid Dalum. Foto: Leif Tuxen.

Det er altid fascinerende at se en tanke vokse til handling. Og det er der flere eksempler på her på siden, som markerer afslutningen på en måneds initiativkonkurrence. Et af dem er det tiltag, der er blevet kendt som “Vil vil bryde tavsheden”.

Katrine Blinkenberg skrev for godt et år siden et indlæg til Præsteforeningens blad, som opfordrede til at bryde folkekirkens tavshedskultur. Den daværende sognepræst pegede på, at det dårlige arbejdsmiljø kunne blive bedre ved at tage tyren ved hornene og sætte ord på problemerne.

Siden voksede ideen. Medierne mødtes med hende. Kirkeministeren mødtes med hende. Og i dag er det blevet en udbredt opfattelse, at noget er nødt til at ske med de store arbejdsmiljøproblemer. Initiativet er vokset ud af sognet og ind i den politiske sfære.