Prøv avisen

10 citater af Ruth Evensen

Gennem årene har Ruth Evensen adskillige gange gjort sig bemærket i medierne. Læs 10 af hendes citater her Foto: Jeppe Michael Jensen/ Denmark

Faderhusets kontroversielle frontkvinde har trukket mange overskrifter gennem årene. Her er et udpluk

Jeg ved godt, at byrådsarbejde er megakedeligt, og derfor har jeg også været længe om at beslutte mig. Men jeg kan bare se, at jeg har skabt en blomstrende by i Bandholm og været med til at etablere 10-12 virksomheder i byen. Derfor er der brug for mig.
- Sagt om opstillingen til kommunalvalget, DR Sjælland den 14. november 2013

Se, hvad der sker i vores land. Se, hvordan fremmede guder kommer til vores land og råber op. Danmark er et kristent land, Gud elsker nationerne. Gud elsker Danmark, og Gud har en plan for Danmark.
- Kristeligt Dagblad den 5. august 2002

LÆS OGSÅ: Forskere: Kritikken af Faderhuset har været urimelig

Hvis jeg møder nogen, som, jeg kan mærke, er besat af onde ånder, så driver jeg ånderne ud. Det er ikke fordi, jeg har en særlig evne, det kan alle kristne gøre. Jesus er stærkere end alt andet.
- Jyllands-Posten den 14. januar 2007

Snart slår vi fostre ihjel, fordi de har en sygdom, eller fordi det er en dreng eller en pige. Vi er ikke tilfredse med ikke at være en røst på det nationale plan. Jeg har ventet på Kristendemokraterne for at se, om de var klare i mælet om abort. Men den røst er forstummet. Og derfor har jeg stiftet Frihedskæmperne. Vi er kompromisløse, hvad angår abort. Men vi er ikke et kristent parti. Vi moraliserer ikke. Vi synes, kirke og stat skal skilles ad.
- Bt.dk den 16. juni 2012

Jeg oplever tit, at Gud beder mig gøre et eller andet. Det var ham, der for 11 år siden sagde, at min mand og jeg skulle starte en kirke på privat initiativ. Så det gjorde vi.
- Information den 18. oktober 2001

LÆS OGSÅ: Menigheden Faderhuset nedlægger sig selv

Jeg lader mig lede af den indre stemme, fordi jeg ved, Guds ånd bor i mig. Det er ligesom, hvis jeg havde kendt dig i 10 år, så ville jeg også kende din røst, når telefonen ringer. Det er på samme måde, når jeg taler med Gud, og nu har jeg jo kendt ham i 30 år.
- Information den 18. oktober 2001

En dag kom jeg forbi Ungdomshuset og så skiltet. Til salg sammen med 500 stenkastende autonome voldspsykopater fra Helvede, stod der. Så begyndte den åndelige adrenalin at pumpe. Jeg oplevede det som en hån mod Gud og vores samfund.
- Sagt om Faderhusets køb af Jagtvej 69, Information den 18. oktober 2001

Og hvad med pornografi, hva? Hvad med abort? Hvad med incest, hva? Det bliver det næste. Vi har styrken, og vi har troen. Vi lever i et samfund, hvor børn leger med satanisk legetøj. Leger med monstre. Faderhuset vil forandre Danmark. Vi har kraften til det, den samfundsforvandlende kraft.
- Sagt under en gudstjeneste, den 4. marts 2007. Citeret på Ekstrabladet.dk den 6. marts 2007

LÆS OGSÅ
: Præst: Faderhuset var et sygt religiøst fællesskab

Partiet har ikke noget med Faderhuset at gøre, bortset fra at alle kandidater er med i Faderhuset. Havde vi alle kommet i samme skakklub eller i folkekirken, var der ingen, der havde synes, det var interessant."
- Sagt om kritikken af hendes parti, Det Frie Lolland, den 9. november, Kristeligt-dagblad.dk

Hvad siger I? Hvad synes I, det næste skal være? Hvad med homoseksualitet? Det er ikke naturligt for to mennesker af samme køn at være sammen. Undskyld mig, men vi er bare ikke fysisk indrettet til det.
- Sagt under en gudstjeneste den 4. marts 2007. Citeret i Ekstra Bladet 7. marts 2007