Mange går til koncerter i kirkerne i København

Nye tal for kirkegang i Københavns Stift viser, at københavnske kirker slår både Legoland og Zoologisk Have, hvis man ser på det årlige antal besøg

Myten om, at kirkerne står tomme i København, får et skud for boven i resultatet af en kirketælling, som Københavns Stift netop har offentliggjort.

Det er kirkekoncerter, der suverænt får flest besøgende i hovedstaden. I 2013 var der 1.324 koncertarrangementer med gennemsnitligt 121 koncertgængere.

Det er dog ikke alene koncerter, der giver folkekirken højere besøgstal end både Legoland i Billund og Zoologisk Have i København. Også gudstjenesterne er populære.

I alt har der været afholdt 11.479 gudstjenester med et gennemsnit på 58 kirkegængere. Det skriver Københavns Stift i en pressemeddelelse.

Biskop over Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen mener, at det i høj grad er de nye gudstjenesteformer, der vækker københavnernes interesse.

”Jeg tror i høj grad, at kirken er blevet mere interessant for mange mennesker, så det er ikke alene nye former, men også en stigende interesse for det, der allerede findes,” siger han.

Spaghettigudstjenester, babysalmesang, natkirker, nye korformer og udendørs optog ved påske og pinse gør i høj grad kirken synlig i byen.

”Og både præster og menighedsråd er meget lydhøre i forhold til de nye former,” siger han.