Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Flere studerende søgte teologi som førstevalg

191 personer fik i går besked om, at de var optaget på teologi-studiet ved enten Aarhus eller Københavns universiteter Foto: Mads Jensen, Scanpix

I går fik tusindvis af kommende studerende tilbudt en plads på universiteterne. Blandt dem, der har fået tilbudt en plads på teologi, har flere søgt faget som deres første prioritet. Og det glæder studielederne

”Tillykke, du har fået en plads på dit drømmestudie”.

Sådan kunne teksten i år lyde til de 191 personer, der i går fik besked om, at de er blevet optaget på teologistudiet ved enten Aarhus eller Københavns Universiteter for der er nemlig i forhold til sidste år flere af de i går optagne studerende, der har ønsket teologi som deres første prioritet.

Og det glæder professor og studieleder ved Det Teologiske Fakultet i København Jesper Tang Nielsen.

”Vi er begejstrede for, at så mange har valgt studiet som første prioritet, og vi glæder os til at tage imod så motiverede studerende,” siger han.

Ved teologi på Københavns Universitet tager man som regel altid flere studerende ind, end der faktisk er plads til, da der altid er nogle, der falder fra kort efter studiestart. En overbooking, som man kender det fra flyselskaberne, forklarer Jesper Tang Nielsen.

Men i år har man valgt at udbyde pladser op til 10 procents overbooking mod 20 procent sidste år.

Dels på grund af politiske krav om færre studiepladser, og dels fordi man tidligere har udbudt pladserne til studerende, der slet ikke havde søgt ind på teologi.

”Det har været at gøre både de studerende og os en bjørnetjeneste. Hvis man ikke engang har ønsket teologi som sin ottende prioritet, er man ikke ret motiveret, og langt de fleste falder fra,” siger Jesper Tang Nielsen.

De måske kommende studerende har indtil på mandag til at takke ja eller nej til den tilbudte plads, så indtil da og nærmere bestemt indtil studiestart i september vides det ikke præcis, hvor mange der faktisk begynder på studierne.

På teologi på Aarhus Universitet bliver alle, der søger studiet som deres førstevalg, optaget, siger lektor og uddannelsesleder ved teologi på Aarhus Universitet Peter Lodberg. I Aarhus er der nemlig ikke noget øvre loft for antallet af studerende, for det har aldrig været en nødvendighed, og derfor opererer man heller ikke med overbookinger for at nå en grænse.

”Vi oplever, at studerende, der har søgt faget som deres første prioritet, sjældnere falder fra undervejs. Og frafaldet er generelt faldet de senere år, ligesom vi i sidste ende uddanner flere kandidater,” siger Peter Lodberg.

Generelt har teologistudiet på Aarhus Universitet modtaget flere ansøgninger 125 i år mod 117 sidste år og det har været et mål at gøre teologi på Aarhus Universitet mere kendt gennem aktiviteter som det årlige arrangement Teologiens Døgn og besøg på gymnasier.

”Vi har vendt den tidligere tilbagegang i antallet af studerende til først fremgang og nu stabilitet. Og det er jeg meget tilfreds med,” siger Peter Lodberg.