Prøv avisen

Kirker vil bruge festuge til at nedbryde fordomme

Her glade gæster til Aarhus festuge. Foto: Martin Dam Kristensen

Kirker og foreninger vil under Aarhus Festuge fortælle historier om, hvem den kristne kirke har været og er i dag

Kombinationen af et bredt samarbejde, god planlægning og en ny ungdomskirke har båret frugt: En bred gruppe af aarhusianske kirker og foreninger tilbyder under navnet Festkirken i år arrangementer om kirke og tro under Aarhus Festuge, som åbner i dag. Der er lagt vægt på arrangementer, som Festkirken håber vil være med til at nedbryde fordomme om kirken, fortæller tovholder Charlotte Toft Hansen.

”Mange danskere anser kirken for at være gammeldags og lukket, men det vil vi gerne vise, at den bestemt ikke er. Samtidig kan man møde uvidenhed om, hvad de forskellige kristne trossamfund står for, og også dér vil vi gerne klæde folk bedre på,” fortæller Charlotte Toft Hansen.

Blandt andet inviterer Festkirken til et åbningsarrangement i Vor Frue Kirke, hvor repræsentanter fra den ortodokse, katolske og protestantiske kirke vil medvirke og gøre deltagerne klogere på, hvorfor den ortodokse kirke bruger ikoner, og hvordan reformationen ændrede den katolske kirke og formede den protestantiske.

”Aarhus Festuges tema 'Same but different' forsøger vi at tage ned over vores arrangementer, for eksempel ved at vise, at vi som kristne trossamfund står på samme grundlag, men stadig er forskellige,” forklarer Charlotte Toft Hansen.

Kristendommens historie er et gennemgående tema i Festkirkens program, der blandt andet byder på et foredrag om den historiske splittelse af Indre Mission og KFUM og KFUK. Derudover er der rige muligheder for at høre korkoncerter og musik, for eksempel bandet ”Grænseløs”, der består af 10 musikere fra Palæstina, Libanon, Syrien, Tyrkiet og Danmark. Også kristen meditation, cafékirke og natkirke er på Festkirkens program. Ungdomskirken UngK lægger lokaler til en stor del af Festkirkens arrangementer.