Bispekandidater mødtes til sidste debat i Viborg

Bispekandidaterne i Viborg var til den sidste debat ifølge tilhørerne for lidt på mærkerne

Henrik Stubkjær (tv.) og Peter Hedegaard mødtes tirsdag aften på Viborg Gymnastik og Idrætshøjskole til debat for sidste gang før bispevalget. -
Henrik Stubkjær (tv.) og Peter Hedegaard mødtes tirsdag aften på Viborg Gymnastik og Idrætshøjskole til debat for sidste gang før bispevalget. - . Foto: Ole Mortensen.

De nye guldkorn var få tirsdag aften, da de to bispekandidater i Viborg Stift for sjette og sidste gang mødtes til debat, denne gang på Viborg Gymnastik og Idrætshøjskole. Kirkestyring, lettelse af menighedsrådets arbejde og mission var endnu en gang emner i debatten, som tilhørere i pausen karakteriserede med ord som ”næsten for pæn” og ”lidt vag”.

Ordstyrer og DR-journalist Anders Laugesen forsøgte dog at trække reaktioner ud af de to kandidater.

”Har vi ikke at gøre med en kirke, som de unge ikke forstår?”, spurgte Anders Laugesen, hvortil Peter Hedegaard svarede:

”Men sådan har det altid været, og det er ikke alt, vi skal lave om på” og påpegede, at de unge kommer igen, når de bliver voksne.

Henrik Stubkjær talte om nødvendigheden for at åbne gudstjenesten op, men fremhævede også, at der allerede er mange nye tiltag i kirken, som for eksempel pilgrimsvandringer.

”I må meget undskylde, men jeg synes, I er alt for lidt oppe på mærkerne!”, lød Anders Laugesens opsang til kandidaterne efterfølgende.

Som tidligere debatterede kandidaterne også præsteerfaring, kirkeråd og storpastorater.

Hvem der bliver Viborg Stifts nye biskop, afgøres fredag den 10. oktober, når stemmerne tælles op.