Nu kan man få en rigtig MC-begravelse

I en udbygget sidevogn på en motorcykel kan der godt stå en kiste. En ny og potent rustvogn skal gøre det muligt for danske motorcykelentusiaster at tage den sidste rejse på to hjul

Motorcykelentusiaster fra Harley Davidson klubben HOG var med, da MC-rustvognen blev fremvist i går.
Motorcykelentusiaster fra Harley Davidson klubben HOG var med, da MC-rustvognen blev fremvist i går. Foto: Johan Schoonhoven, Hansen Agenda.

Vind i håret og benzin i blodet. Hestekræfter og en duft af frihed og eventyr.

Motorcyklen tiltaler mange danskere, og nu behøver de ikke at nøjes med at føle suset i livet. Det er nemlig blevet muligt at tage på sin sidste rejse i en særlig motorcykel-rustvogn.

Se et billede af MC-rustvognen i bunden af artiklen 

Det er bedemandskæden Begravelse Danmark, der står bag MC-rustvognen inspireret af lande som USA, Tyskland og England. Her har MC-rustvogne nemlig stor succes. I Frankfurt køres der omkring 350 MC-rustvogns-ture om året, og det tal er stigende.

Derfor blev det fra i går muligt at hyre en motorcykelrustvogn af mærket Harley Davidson i Danmark. Rustvognen, der indtil videre kun findes i et eksemplar, kommer til at dække hele landet og koster knap 6.000 kroner for en begravelseskørsel. 

Med vognen følger to særlige MC-bedemænd. En af dem er Lars Askholm, som glæder sig over alternativet til den klassiske rustvogn:

"Jeg glæder mig meget til at komme ud og køre med MC-rustvognen – det er en ny mulighed for at tage værdig afsked med ens kære på en helt personlig og særlig måde," siger han i en pressemeddelelse fra Begravelse Danmark.

Men er der egentlig nogen, der vil gøre brug af den nye mulighed?
 
Det vil i hvert fald Per Skytthe. Han er formand for Harley Davidson-klubben på Fyn og er meget begejstret: 
 
"Jeg er slet ikke i tvivl om, at når den dag kommer, så vil jeg gerne af sted i den der," siger han til DR Nyheder.