Amerikanske katolikker splittet mellem modstand mod Trump og modstand mod abort

I mellemtiden er Trump blevet præsident og har sat handling bag sine pro-life-valgparoler. Han har genindført et forbud mod, at amerikanske offentlige midler betaler for eller promoverer abort i udlandet. Han har ladet sin vicepræsident tale ved landets største anti-abort-demonstration, March for Life, der hvert år finder sted i januar i Washington D.C. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP / POLFOTO

Efter otte år med Obamas støtte til fri abort er Trumps ”pro-life”-linje opmuntrende for amerikanske katolikker. Men på mange andre områder går den nytiltrådte præsident på tværs af katolsk sociallære

En af USA’s mest prominente katolske meningsdannere, George Weigel, var usædvanligt klar i mælet, da han længe før sommerens republikanske konvent, der kårede Donald Trump til republikansk præsidentkandidat, karakteriserede Trump som ”manifestly unfit” – åbenbart uegnet – til at beklæde præsidentembedet.

Weigel har fra sin konservative tænketank, Center for Ethics and Public Policy, i årevis forsvaret traditionel katolsk moral og kritiseret Obama-regeringens liberale linje. Men han advarede alligevel sine trosfæller mod at lade sig narre af Trumps nyvundne status som abortmodstander.

”Der er intet i hans valgkamp eller hans tidligere handlen, der giver os tillid til at tro, at han virkeligt deler vores engagement i retten til liv, for trosfrihed og samvittighedsfrihed,” slog Weigel fast i marts 2016.

I mellemtiden er Trump blevet præsident og har sat handling bag sine pro-life-valgparoler. Han har genindført et forbud mod, at amerikanske offentlige midler betaler for eller promoverer abort i udlandet. Han har ladet sin vicepræsident tale ved landets største anti-abort-demonstration,

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.