Prøv avisen

Araber i spidsen for verdens lutheranere

Munib Younan, biskop for Jordan og Det Hellige Land, er ny præsident for Det Lutherske Verdensforbund. Foto: Daniel Barton/CEC.

Palæstinensisk biskop valgt som præsident for Det Lutherske Verdensforbund

Den palæstinensiske biskop Munib Younan skal de kommende år stå i spidsen for de godt 70 millioner medlemmer i Det Lutheranske Verdensforbund.

LÆS OGSÅ:Folkekirkens mellemkirkelige Råds blog

Det stod klart, da 300 ud af 360 deltagere i forbindelse med verdensforbundets aktuelle kongres i Stuttgart i Tyskland stemte på den 59-årige palæstinenser, der er biskop over Jordan og Det Hellige Land.

Det er samtidig første gang i forbundets 63-årige historie, at en araber står i spidsen for samarbejdet mellem de godt 140 kirker, fordelt over næsten 80 lande.

Munib Younan, hvis kirke med sine 3000 medlemmer selv er en af de mindste i samarbejdet, håber, at han med sin baggrund kan få sat fokus på religionsdialogen med de arabiske lande.

"Det er afgørende, at jeg som arabisk kristen kan bruges af andre kristne i dialogen med mennesker med en anden tro, så vi kan få en dialog til gavn for alle", lyder det fra Munib Younan, der samtidig håber, at han med sin baggrund kan styrke kristendommen i blandt andet de palæstinensiske områder.

"Palæstinensisk kristendom har overlevet i 2000 år. Vi har aldrig regeret landet, ligesom vi aldrig har haft et flertal. Vi har ikke meget land, mange penge eller indflydelse. Alligevel har vi overlevet", siger Munib Younan ifølge nyhedstjenesten Pew Forum.