Asia Bibi fører kampagne for bortførte kristne piger

Den kristne pakistanske kvinde Asia Bibi, der selv undgik dødsstraf for blasfemi, opfordrer den pakistanske premierminister til at forhindre, at unge kristne piger bliver tvunget ind i ægteskab med muslimske mænd

Asia Bibi sad fængslet i næsten ti år med en dødsdom hængende over hovedet for blasfemi for at være kristen i det overvejende muslimske land. – Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix.
Asia Bibi sad fængslet i næsten ti år med en dødsdom hængende over hovedet for blasfemi for at være kristen i det overvejende muslimske land. – Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix.

I et indtrængende opfordring til den pakistanske premierminister beder Asia Bibi ham om at hjælpe bortførte kristne piger, som tvinges til at indgå tvangsægteskaber med muslimske mænd.

Den kristne kvinde Asia Bibi sad selv gennem næsten et årti fængslet med en dødsdom hængende over hovedet for blasfemi for at være kristen i det overvejende muslimske land.

Det er næsten to år siden, at hun blev sat på fri fod efter blandt andet internationalt pres. Hun blev i 2010 fængslet for blasfemi og idømt dødsstraf for noget så banalt som et skænderi om at drikke af en kop med andre landarbejdere, som var muslimske.

Hun gør nu status i et interview med den katolske velgørende organisation ”Aid to the Church in Need” (Hjælp til kirken i nød).

Hun gør det klart, at der fortsat er store problemer for kristne i Pakistan, hvor 98 procent af befolkningen er muslimer. Som eksempel nævner hun de to mindreårige piger, Maria Shahbaz og Huma Younus, som blev bortført at bevæbnede mænd, og tvunget til at konvertere til islam, før de blev gift imod deres vilje.

”Jeg ved, at disse piger bliver forfulgt, og jeg appellerer til Pakistans premierminister Imran Khan: Hjælp vore unge piger, for ingen skal lide på den måde,” siger Asia Bibi.

Huma Younus er stadig i fangen- og ægteskab, mens Maria Shahbaz formåede at flygte, men lever nu i skjul for at undgå at blive forfulgt.

”I dag er der nogle grupper, som udnytter de eksisterende love,” siger Asia Bibi med henvisning til, at fornærmelse af profeten Muhammed giver dødsstraf.

”Jeg, som selv er et offer, taler ud fra mine egne erfaringer. Jeg led forfærdeligt, og jeg er gået igennem så mange vanskeligheder, men jeg er nu fri, og jeg håber at disse love kan blive ændret på en måde, som kan forbygge, at de bliver misbrugt,” siger Asia Bibi, der nu bor med sin familie i Canada.

At der stadig er problemer med blasfemilovene i Pakistan, bliver understreget af, at interviewet finder sted samtidig med, at den 37-årige kristne mand Asif Pervaiz blev dømt til døden ved en domstol i byen Lahore. Han er beskyldt for at have sendt blasfemiske sms’er til sin værkfører på en strømpebuksefabrik.

Ifølge anklagen nedgjorde han islam og profeten Muhammed. Men hans advokat afviser anklagen og siger ifølge det katolske nyhedsmedie Crux, at anklagerne om blasfemi kom, efter at Asif Pervaiz afviste værkførerens opfordringer til at konvertere til islam.