Asser Skude: Jeg er lykkelig og lettet

Som den sidste fik Asser Skude samlet opbakning nok til at blive bispekandidat i København

Asser Skude. -
Asser Skude. - Foto: Leif Tuxen

- Ej, hvor sindssygt. Det er jeg lykkelig for. Jeg er superglad. Tak til alle dem, der er stillere.

Sådan lyder reaktionen fra sognepræst i Kapernaum Kirke, Asser Skude, da Asser Skude får nyheden om, at han er blevet godkendt som bispekandidat i Københavns Stift.

Asser Skude blev den sidste af seks personer, som fik samlet stillere nok til at blive godkendt som kandidat til at afløse biskop Erik Norman Svendsen til august.

- Jeg er lykkelig og lettet. Det har været meget hårdt arbejde, og jeg har været meget nervøs for, om der var noget, der skulle gå galt. Jeg vil simpelthen så gerne det her, og det er noget, jeg altid har drømt om, siger en overrasket og glad Asser Skude.

Kaj Bollmann, Peter Skov-Jakobsen, Anders Gadegaard, Tine Lindhardt og Andreas Christensen har tidligere i forløbet fået samlet de minimum 75 underskrifter fra stemmeberettigede, som er nødvendige. Men i dag kunne valgbestyrelsen så offentliggøre, at også Asser Skude har opbakning til at blive kandidat.

- Det har selvfølgelig været en overvejelse, om jeg skulle melde mit kandidatur allerede i oktober eller vente, til valget blev udskrevet. Jeg var sent ude med mit kandidatur, og jeg ved ikke, hvordan jeg er kommet igennem til det, siger Asser Skude.

De stemmeberettigede vil i slutningen af april modtage stemmekort, og de skal så stemme på en af de seks kandidater inden 14. maj.

Selvom Asser Skude blev godkendt som kandidat på et hægende hår, håber han at have en chance.

- Jeg håber selvfølgelig, at folk vil hjælpe mig. Jeg synes, jeg har en sag og har fat i de unge mennesker. Der skal nye boller på suppen, og vi skal have mulighed for at lave nogle af de ting, vi brænder for, i kirkerne i København, siger Asser Skude.