Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Børnehave dropper julegudstjeneste af hensyn til muslimske børn

JULEN 2000 SYNGES IND,SOM HER I VOJENS KIRKE,HVOR DER VAR JULEGUDSTJENESTE OG ADVENTS FEST.MED LUSIAPIGER. Foto: JØRGEN KØLLE

MED AFSTEMNING Af hensyn til muslimske børn vælger børnehave at blive væk fra julegudstjeneste. Man fratager dem kendskabet til dansk tradition, lyder det fra sognepræst

Artikel fra 2011:

Når Lillerød Kirke slår dørene op til sin traditionsrige julegudstjeneste i år, vil der være tomme sæder der, hvor børnene fra Børnehuset Ørnevang skulle have siddet.

Børnehuset har nemlig besluttet sig for at melde afbud til arrangementet af hensyn til de af institutionens børn, der har en anden religiøs baggrund. Det skriver Frederiksborg Amtsavis.

LÆS OGSÅ: Julen er også muslimernes fest

Det har fået sognepræst Carsten Mulnæs til at sende et læserindlæg, som Frederiksborg Amts Avis i dag bringer. - Hvorfor skal børn fra kulturåbne muslimske familier og alle de andre børn fratages et stykke dansk juletradition, fordi enkelte familier eller pædagogisk fortolkning ikke vil udsætte børn for velsignelse, spørger sognepræsten blandt andet i indlægget.

Børnehusets beslutning er truffet af hensyn til de mange børn med muslimsk baggrund, som ikke ville kunne deltage i arrangementet, fordi deres forældre har frabedt sig, at deres børn deltager i bøn eller velsignelser i den danske folkekirke.

Det fortæller daglig leder Susan Lund Andersen til Frederiksborg Amts Avis.

Susan Lund Andersen har også mødt danske forældre, der ikke ønsker at få deres børn velsignet, når familien ikke er medlem af folkekirken.

- Og vi har også personale med forskellig religiøs baggrund. Alt i alt har vi besluttet, at det må være forældres ansvar at tage deres børn med til den religion, de hører til, siger den daglige leder.

Hun vil nu lægge op til, at bestyrelsen drøfter spørgsmålet.

- Det er klart, at når der kommer et aktuelt eksempel, giver det anledning til, at vi tænker det igennem igen, siger hun.

KILDE: Frederiksborg Amtsavis