Prøv avisen

BBC-chef: Vi behandler kristne hårdere end andre troende

Når man siger "Borte med blæsten", tænker de fleste på filmklassikeren med Clark Gable og Vivien Leigh i hovedrollerne. -- Arkivfoto. Foto: BEN STANSALL Denmark

SE VIDEO Vi må respektere, at andre religioner har andre normer, lyder det fra BBC's øverste chef i interview

En af verdens mest kendte medie-institutioner, britiske BBC, er ofte blevet kritiseret for at behandle kristne hårdere end eksempelvis muslimer.

Og ja, kritikken er faktisk helt korrekt, lyder det nu fra BBC's øverste chef, generaldirektør Mark Thompson.

LÆS OGSÅ: BBC vil afskaffe Kristi fødsel som tidsregning

I et forskningsprojekt om ytringsfrihed erkender BBC-chefen åbent, at der tages hensyn til muslimer og jøder, mens kristne behandles hårdere, da "de har bredere skuldre".

"Andre religioner er tæt knyttet til etniske minoriteter, og derfor vil et angreb på deres religion lettere blive betragtet som racisme", lyder det fra Mark Thompson ifølge avisen The Telegraph.

Mark Thompson er selv praktiserende katolik og ser ikke noget forkert i, at BBC tager særlige hensyn til andre religioner.

"Jeg tror, at det er forkert at forestille sig, at eksempelvis en Muhammed-tegning ikke er mere udfordrende end en debat om, hvad to plus to giver. Pointen er, at for en muslim vil en afbildning, især en komisk eller nedværdigende afbildning, af profeten Muhammed formentligt have den samme følelsesmæssige effekt som børnepornografi har på os", siger Mark Thompson i interviewet i forskningsprojektet "Free Speech", der er foretaget af forskere ved Oxford universitet.

I forskningsprojektet, hvor Mark Thompson blev interviewet af den kendte forfatter Timothy Garton Ash, erkendte Mark Thompson samtidig, at udsigten til trusler og vold også påvirker BBC's dækning af forskellige religioner.

"Det gør det uden tvivl. 'Jeg vil gerne give udtryk for min utilfredshed' er nu engang noget andet end 'jeg vil gerne give udtryk for min utilfredshed og er netop nu ved at lade mit AK-47-maskingevær'", lød det fra Mark Thompson.

WRxNkkeA5xQ