Prøv avisen

Billedserie: Scientology

Den amerikanske superstjerne Tom Cruise er en af verdens mest kendte scientologier. Og på grund af hans tro, følger der ofte store demonstrationer i kølvandet på filmpremierer med Tom Cruise i hovedrollen. Det gjorde der blandt andet her ved premieren på "Valkyrie" i Tyskland.

Se billeder af kendte og ukendte, men magtfulde scientologer.

Scientology er en af verdens mest udskældte nye religiøse bevægelser.
Her samles rige og berømte om en tro, der er svær at definere og omgæret af hemmelighedskræmmeri.

Vi har samlet fakta, debat, personlige beretninger og meget mere på:

Scientology i Jernbanegade i København. Det er en nyreligiøs bevægelse startet omkring 1951 af den amerikanskfødte filosof og science fiction- forfatter L. Ron Hubbard med oprindelse i hans Dianetik (et alternativ til psykoterapi). Mennesket ses som et udødeligt åndeligt væsen, en thetan, og kan opnå frihed fra materielle begrænsninger gennem undervisning. I 1953 blev den Amerikanske Church of Scientology oprettet.
Grundlægger af Scientology-bevægelsen L. Ron Hubbard.
Den nuværende øverste leder af Scientology er denne mand - David Miscavige, der her holder tale i forbindelse med åbningen af bevægelsens nye, luksuriøse kirkebygning i London, 2006.
Også Tom Cruises hustru Katie Holmes har koncerteret til Scientology. Det fik hendes familie til at udstøde hende. Scientology er alt andet end alment accepteret - nogle lande, som for eksempel Tyskland, nægter at godkende Scientology som religion. I stedet betegnes bevægelsen juridisk set som en "forretning".
Kopi af Ron Hubbards kontor, udstillet i Scientoligy-hovedkvarteret i Jernbanegade i København K. Foto: Kristian Sæderup
Scientology logo på organisationens bygning på Jernbanegade i København. Foto: Ty Stange
Her er vi indenfor i Quebec City i Canada, hvor en ny kirke blev indviget i 2010.
Sandcastle er et retrætested for scientologer i Clearwater, Florida. Clearwater er også hovedkvarteret for Scientology. Medlemmer af bevægelsen i hele verden ser satellit-transmissioner herfra med jævne mellemrum.
Skibet Freewinds, et 450 fods motorfartøj, der tjener som religiøst fristed og yder den mest avancerede åndelige vejledning, man kan få indenfor Scientologi. Skibets hjemstavn er Curacao, og hun besejler hele Caribien.
Billede fra en anti-Scientologi-demonstration i Portland, USA, 2010. Foto: AlexMilanTracy / Demotix Images
Efter jordskælvet i Haiti i januar 2010 rejste en række Scientologier af sted for at tilbyde nødhjælp. Men hurtigt kom det frem, at de også forsøgte at hverve medlemmer. På billedet hjælper de en såret.
Det gifte skuespillerpar John Travolta og Kelly Preston takker her scientologier for at hjælpe nødstedte efter orkanen Katrina i New Orleans. John Travolta har produceret og spillet hovedrollen i en række Hollywood-film baseret på Scientologs tro og lære. blandt andet filmen "Battlefield Earth" fra 2000, der fik den tvivlsomme ære at blive kåret som verdens værste film af en række filmeksperter og filminstitutter.Læs meget mere om Scientology på temasiden k.dk/scientology