Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Billy Graham ændrer syn på mormoner

Efter et møde for nylig med den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, der er mormon, er beskrivelsen af mormonisme som en kult fjernet fra Grahams officielle hjemmeside. Foto: JIM WATSON Denmark

USA Den verdensberømte amerikanske evangelist Billy Graham betragter ikke længere mormonisme som en kult

Efter et møde for nylig med den republikanske præsidentkandidat, Mitt Romney, der er mormon, er beskrivelsen af mormonisme som en kult fjernet fra Grahams officielle hjemmeside. Under mødet lovede Graham, der er er en af de vigtigste skikkelser i den evangelikale kristne bevægelse, og som har været rådgiver for flere amerikanske præsidenter, at støtte Romneys præsidentkampagne. Vi fjernede informationen fra hjemmesiden, fordi vi ikke ønsker at deltage i en teologisk debat om noget, som er blevet politiseret under denne kampagne, bekræfter Ken Barun, leder af Billy Grahams Evangelikale Organisation, over for washingtonpost.com.

Vladimir Putin kritiserer slør i skoler

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har været i hed debat om muslimsk kultur i Rusland, efter at han gav udtryk for, at tørklæder kan blive et stigende problem i russiske skoler. Hans regering går ind for, at skabe lige rettigheder for borgerne. Putin var kommet under pres for at udtale sig, efter at en skoleinspektør havde forbudt sine muslimske elever at bære tørklæde. Forældre til pigerne protesterede, og skoleinspektøren følte sig truet. Ruslands indbyggertal er på 143 millioner, hvoraf 20 millioner er muslimer.

Tv-stationer vil live-optage Jesu genkomst

To af de største kristne amerikanske tv-stationer, Daystar Television Network og Trinity Broadcasting Network, har etableret en base ved den hellige by Jerusalem i Israel for at kunne dække begivenheden live, når Jesus Kristus vender tilbage, som det forudsiges i Bibelen. De to tv-stationer sender ifølge The Christian Post allerede 24 timer i døgnet derfra. Tv-stationerne har en mission om at promovere kristendommen, som efter deres mening er blevet overskygget af striden mellem islam og jødedommen i Israel.