Biskop beder for verdens forfulgte kristne

Lolland-Falsters Stift holder i morgen forbønsgudstjeneste for forfulgte kristne

Biskop Steen Skovsgaard prædikede og bad for det politiske system, da Folketinget åbnede i 2008. I morgen står han bag en forbønsgudstjeneste i domkirken i Maribo. –
Biskop Steen Skovsgaard prædikede og bad for det politiske system, da Folketinget åbnede i 2008. I morgen står han bag en forbønsgudstjeneste i domkirken i Maribo. –. Foto: Leif Tuxen

Domkirken i Maribo danner i morgen søndag ramme om en særlig forbønsgudstjeneste for verdens omkring 200 millioner forfulgte kristne. Gudstjenesten er arrangeret af stiftets udvalg vedrørende folkekirke og religionsmøde i samarbejde med biskop Steeen Skovsgaard, der selv vil stå for gudstjenestens prædiken.

Hvad har fået jer til at tage initiativ til den her forbønsgudstjeneste?

Netop nu er det fastetid, og det er en tid for bod og eftertanke. Og det er en oplagt mulighed for at få folk til at huske, at man også skal tænke på andre kristnes situation rundt om i verden.

De seneste lignende forbønsmøder i Københavns Stift har blandt andet handlet om afviste kristne asylansøgere. Hvorfor vælger I at fokusere på det her?

Der er mange, man kan og bør gå i forbøn for. Men jeg tror, det er vigtigt, at vores stift finder sin egen profil og vej at gå. Vi er en del af folkekirken og religionsmøde, men vi har hverken asylansøgere eller særlig mange med en anden religion hernede hos os. Og derfor har vi besluttet os for, at vi ville fokusere på de forfulgte kristne.

Hvordan kan forbøn hjælpe forfulgte kristne?

Her er der både en oplysende og åndelig dimension. Det ene er at skabe opmærksomhed om alverdens forfulgte kristne. Det andet er, at man lægger sin bøn frem for Gud i håb om, at han vil gribe ind og tænde et lys for de forfulgte kristne, der netop nu befinder sig ude i mørket.

Hvad håber I at opnå?

Når vi ønsker at tage det her op, er det i håb om, at danskerne i højere grad følger med i, hvordan vore kristne brødre og søstre har det ude i verden.

Hvad ønsker I mere konkret at få ud af det?

At der ved at blive peget på problemet i højere grad vil blive arbejdet på at få afhjulpet det. Det gælder både hos politikere og folkekirke, men også i den åndelige verden hos Gud.

revsbech@kristeligt-dagblad.dk