Prøv avisen
Debat

Biskop: Luk ikke dørene under gudstjenesten

En præst i Buenos Aires foreslog ganske enkelt at åbne kirkedørene ud til gaden under gudstjenesten. Så kunne de folk, der gik forbi, høre, hvad der skete og måske føle sig velkomne til at kigge indenfor. Folk begyndte nysgerrigt at kigge indenfor, skriver Steen Skovsgaard.

En voksende dansk kirke i Argentina har måske fundet løsningen på, hvordan vi får flere i kirke, mener biskop over Lolland-Falsters Stift Steen Skovsgaard

Da den danske kirke i Buenos Aires fik ny præst for fire år siden, var menigheden ikke særlig stor.

Der kom kun en håndfuld kirkegængere til søndagsgudstjenesterne og lidt flere ved særlige anledninger. Nu er det blevet ganske anderledes, idet der i gennemsnit er 40 deltagere til en almindelig søndagsgudstjeneste.

Den nye præst, Sergio Lopez, havde nemlig en idé, som han efter kort tid forelagde for menighedsrådet. Han foreslog ganske enkelt at åbne kirkedørene ud til gaden under gudstjenesten. Så kunne de folk, der gik forbi, høre, hvad der skete og måske føle sig velkomne til at kigge indenfor.
 
De blev enige om at gøre forsøget, og virkningen var næsten magisk, fortæller menighedsrådsmedlem Maggie Tolderlund. Folk begyndte nysgerrigt at kigge indenfor. Nogle blev der et par minutter, andre satte sig stille på bagerste række og deltog i gudstjenesten – og atter andre er nu endt med at blive medlemmer af menigheden og er trofaste deltagere i gudstjenesterne.

Der tales i denne tid meget om, hvordan man kan få flere i kirke. I Buenos Aires har de altså dette helt enkle svar: Åbn dørene – og se, hvad der sker!

Under varme himmelstrøg er det måske nok lettere at praktisere – men mon ikke vi alligevel kan lære noget af denne lille menighed, som altså ikke længere er så lille.