Biskop siger god for imam i kirken

Ved at invitere en imam til at svare på spørgsmål om islam i en kirke, fremmer man et positivt religionsmøde, siger Københavns biskop

Det er en god idé at invitere en imam inden for i kirken til en samtale om islam og muslimer.

Det siger biskop i København Erik Norman Svendsen efter, at Kristeligt Dagblad i går kunne fortælle, at imam Fatih Alev nu får en fast månedlig træffetid i Sankt Stefans Kirke på Nørrebro i København. Biskoppen understreger, at mødet med imamen foregår i præsteværelset og ikke i kirkerummet, og at en af kirkens præster vil være til stede, når Fatih Alev står til rådighed for spørgsmål.

– Jeg ser initiativet som en samtalemulighed mellem kristne og muslimer og som et religionsmøde på folkekirkens grund. Det er både nyttigt og nødvendigt, at vi i folkekirken tager religionsmødet alvorligt, så derfor har Sankt Stefans Kirkes præster også min fulde opbakning, siger han og glæder sig over, at der flere steder på Nørrebro er synlige, folkekirkelige initiativer, der handler om at fremme forståelsen mellem muslimer og kristne.

Sognepræst i Sankt Stefans Kirke, Anne Braad, glæder sig over biskoppens opbakning.

– Jeg ser ideen med Fatih Alev som en måde at modarbejde al den snak, der er om et parallelsamfund, og det synes jeg også er en kirkelig opgave, siger hun.

Anne Braad ser også initiativet som en mulighed for at lukke muslimer og andre trossamfund ind i kirken.

– Jeg kunne godt tænke mig, at folkekirken i højere grad bliver et helligt hus, som kan rumme alle former for religiøsitet. Det er en gåde for mange, hvad det vil sige at være luthersk-evangelisk, og jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke kan være forsamlet under samme tag, siger hun.

Men her får hun ikke opbakning fra biskoppen:

– Den bemærkning må stå for Anne Braads egen regning. Hun har naturligvis lov til at have det synspunkt, men den kirkelige lovgivning bestemmer nu engang, at det, som foregår i kirkerummet, skal have med kristendom at gøre. Det skal både Anne Braad og alle vi andre rette os efter, siger Erik Norman Svendsen.

duus@kristeligt-dagblad.dk

Portræt side 11