Biskopper vil gøre vielser i det fri til fast ordning

Mia Dalsgaard og Mikkel Hvidsteen, der skal giftes i det fri på lørdag, som er  den nye trend i

Mia Dalsgaard og Mikkel Hvidsteen blev gift i det fri tilbage i 2010. Arkivfoto Foto: Kim Agersten/Polfoto

Det er vigtigt, at præsterne har mulighed for at sige fra, og har man teologiske overvejelser, der gør, at vielsen ikke hører hjemme et bestemt sted, så må man jo argumentere for det.
Per Buchholdt Andreasen, formand for præsteforeningen

De seneste år har folkekirkens præster kunnet vie danskere uden for kirkerummet i en forsøgsordning. Nu skal ordningen gøres permanent, mener biskopperne. Men ikke alle præster er glade for udviklingen

I amerikanske film ser man ofte lykkeligt forelskede par blive gift i haven med en præst til stede. Det har man også kunnet se i Danmark igennem de snart fire år, hvor en forsøgsordning har tilladt folkekirkens præster at vie de giftelystne uden for kirkens rum. Nu vil landets biskopper gøre ordningen permanent.

Det meddelte de i går i et referat, der sammenfatter deres fire dage lange møde i København i sidste uge.

Forsøgsordningen blev indført i foråret 2013, og siden har der været 1769 vielser uden for kirkerummet. Og der er tale om et højt antal, vurderer Peter Skov-Jakobsen, biskop over Københavns Stift.

”Det er ret mange, der har gjort brug af det, og det ville være urimeligt ikke at tage det høje brugstal til sig,” siger han.

Peter Skov-Jakobsen er fortaler for, at ordningen gøres permanent, da den ifølge ham er blevet brugt hensigtsmæssigt.

”Var der nogle, der frygtede, at pjatten ville tage over, så fik de ikke ret. Jeg har ikke set en eneste tilbagemelding, hvor præster føler, at muligheden for at blive viet uden for kirkens rum er blevet misbrugt,” siger Peter Skov-Jakobsen.

Men ikke alle præster

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.