Bispekandidat: Valget bør gå om

Bispevalget i Københavns Stift er ikke sket på et retfærdigt grundlag, fordi 58 stemmer, der blev afleveret for sent, ikke er talt med, mener Asser Skude

Asser Skude mener, bispevalget bør gå om. -
Asser Skude mener, bispevalget bør gå om. - Foto: Leif Tuxen.

58 stemmer kom for sent til første runde af bispevalget i Københavns Stift, kunne Kristeligt Dagblad i dag berette. Og det har fået en af de seks bispekandidater, der var opstillet til valget, op af stolen.

Asser Skude, der fik det laveste antal stemmer, mener, at valget nu må gå om.

- Den nemme måde er at sige, at folk har stemt for sent. Men det er lige som at sige, at månen er lavet af grøn ost. Man kan ikke redegøre for, at folk har postet stemmerne for sent, siger han.

Asser Skude mener, det er af stor betydning om de 58 brevstemmer er datostemplet, så det kan undersøges, hvor ansvaret ligger og om Post Danmark er skyld i forsinkelsen.

Stemmerne er ugyldige
For stiftskontorchef i Fyens Stift Asger Gewecke, der leder valgsekretariatet ved bispevalget i København, er det interessante imidlertid, hvornår stemmerne er kommet frem.

- Jeg har ikke set efter, om der er datostempling på brevene. Det er der ikke grundlag for, for de er kommet for sent, og derfor er de ugyldige, siger han.

- Der stod udtrykkeligt, at brevene skulle være fremme senest den 8. juni kl. 12, siger Asger Gewecke.

Selv hvis de 58 stemmer blev talt med, ville de ikke kunne gøre en forskel for Asser Skudes chancer for at blive biskop. Men for Peter Skov-Jakobsen, Anders Gadegaard og Tine Lindhardt, der blev henholdsvis nummer to, tre og fire, kunne regnestykket have set anderledes ud. Kun 22 stemmer adskilte nummer to og nummer fire.