Prøv avisen

Bizar krig mellem Amish-mænd

En Amish-klan er beskyldt for at overfalde andre Amish-folk og klippe skægget af mændene. Her ses politiets fotos af tre Armish-folk, der har været i klinch med hinanden. - (AP)

Den pietistiske Amish-sekt i USA befinder sig tilsyneladende i en bizar krig med tidligere medlemmer af den religiøse gruppering, der lever, som man gjorde i slutningen af 1600-tallets Europa. Det skriver The Guardian.

Uoverensstemmelserne rammer lige ned i Amish-mændenes identitet: deres hår- og skægpragt.

I hvert fald beskyldes en udstødt Amish-klan for gentagne overfald på Amish-mænd, hvor der klippes i deres hår og skæg. I sidste uge blev tre udstødte Amish-mænd arresteret i staten Ohio for at have klippet en 74-årig Amish-mands skæg af.

Skægget er et tegn på mændenes status og modenhed.

Den udstødte del, som tilhører Bergholz-klanen, blev udstødt, fordi et medlem af klanen blev dømt for seksuel chikane i 2007. Klanen ledes af biskop Sam Mullet, hvis to sønner er blandt de anholdte for overfaldet på den 74-årige mand. Angiveligt bringes skægpragten tilbage til biskop Mullet som bevis for overfaldene.

Den lokale sherif mener ifølge The Guardian, at Bergholz-klanen er farlig.

I alt er der godt 260.000 mennesker i Amish-sekten, hovedsageligt bosat i den nordøstlige del af USA. Amish er en gren af protestantismen. Blandt andet ryger de ikke, drikker ikke, ejer sjældent en forsikring, har ingen lynlåse, ingen elektricitet, lever hovedsageligt af landbrug og tager deres børn ud af skolen efter 7. klasse.

En Amish-klan er beskyldt for at overfalde andre Amish-folk og klippe skægget af mændene. Foto: Stockxchng.