Prøv avisen

Blå Kors vil have mandlige kunder i genbrugsbutikken

Blå Kors står bag det hidtil første genbrugscenter i landet - indtil nu har der kun været butikker. Her er centret i Horsens ved at blive indrettet. Foto: Blå Kors

Den kirkelige organisation Blå Kors åbner Danmarks største genbrugscenter, der som noget nyt skal appellere til genbrugende mænd

Turen til Ikea eller Silvan skal erstattes af en tur til Blå Kors' nye genbrugscenter i Horsens, som åbner i morgen. Centret er på 6800 kvadratmeter og fyldt med potter, planter og byggematerialer, der er klar til at blive solgt.

Åbningen af det nye center er et udtryk for, at det går godt for Blå Kors' genbrugsafdeling. De seneste 10 år er omsætningen mere end fordoblet.

”Den voksende omsætning betyder, at vi i Blå Kors får meget bedre mulighed for at udvide vores sociale arbejde,” siger chefen for Blå Kors Genbrug, Jytte Jensen.

Fra man i 2005 havde en omsætning på knap 19 millioner kroner, havde man i 2014 en omsætning på knap 43 millioner. Den store stigning har givet organisationen blod på tanden, og derfor har man satset stort på at lave Danmarks største genbrugscenter.

Trods den gennemgående tilfredshed mangler der stadig noget i Blå Kors' genbrugsbutikker: Der mangler mænd. I de mindre butikker landet over er op mod 90 procent af kunderne nemlig kvinder, og det vil Jytte Jensen gerne lave om på.

”Vi har rigtig meget tøj og mange nipsting, og i Danmark er det mest kvinder, der går efter det - især i genbrugsbutikkerne. Derfor er det vigtigt for os også at appellere til mændene, for vi har også mange herreafdelinger,” siger hun.

Der er plads til et byggemarked i genbrugscentret, og derfor håber de at få mændene til at komme med til Horsens. Herretøj, cykler og en masse byggeartikler skal fange deres interesse.

Blå Kors håber på en ekstra gevinst ud over flere penge i kassen.

”Vi vil meget gerne have flere mænd som frivillige, så vi får en mere jævn fordeling blandt vores medarbejdere. Det håber vi, den store herreafdeling kan hjælpe til med,” siger hun.

Det store genbrugscenter er et udtryk for, at det generelt går strålende for de kirkelige genbrugsorganisationer, mener Robert Hinnerskov, som er generalsekretær for Isobro, Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation.

”Der er fortsat stor efterspørgsel på genbrug. Det kobler sig meget på det helt enorme fokus på, hvordan vi behandler og genbruger vores ressourcer,” siger han.