Prøv avisen

Borgmester vil ikke sikre Mårup Kirke

Borgmester og byråd i Lønstrup vil ikke redde den gamle kirke fra at styrte i havet. Forening for bevarelse af kirken er forundret

Initiativgruppen, som ønsker at sikre Mårup Kirke fra at styrte i havet, er forundret over, at Lønstrup borgmester Finn Olesen (S) og et enigt byråd nu meddeler, at de ikke ønsker en kystbeskyttelse af Lønstrup Klint, skriver Nordjyske.

Byrådet har nemlig kun afvist at støtte en opsætning af opfinder Poul Jakobsens rør på stranden ud for Mårup Kirke. Det skete på et møde den 27. maj. Og den beslutning blokerer ikke for det videre arbejde med kystsikring, mener Initiativgruppen.

Afviser enhver kystsikring
Alligevel udsendte borgmesteren to dage efter mødet en pressemeddelelse om, at man slet ikke ønsker at kystsikre.

- Udmeldingen fra borgmesteren er meget overraskende. På os virker det som om, pressemeddelelsen er skrevet før byrådet og ikke tager højde for det, der skete på mødet. Jeg er dybt forundret, siger gruppens formand, Glenn Allart Andersen, som selv var til stede på mødet.

Venter på svar
På byrådsmødet gav både borgmesteren og udvalgsformanden udtryk for, at Initiativgruppens henvendelse til byrådet om at støtte deres ansøgning om kystsikring mellem Mårup Kirke og Lønstrup by vil blive behandlet på byrådsmødet i juni.

Alligevel skriver borgmesteren i pressemeddelelsen:

kystsikring ikke nok
- En kystsikring, der effektivt stopper havets naturlige indtog på kystlinien, vil medføre markante forandringer af kystlandskabet. Desuden vurderer eksperter at en kystbeskyttelse ikke alene kan hindre kirken i at styrte i havet.

- Derfor har jeg i spidsen for et enigt byråd ikke ønsket en kystbeskyttelse af Lønstrup Klint. Vi har lagt vægt på stedets særlige betydning og magiske kraft, skriver Finn Olesen.

Giver ikke op
Borgmesterens udtalelse får dog ikke Initiativgruppen til at give op:

- Et enigt Lønstrup vil fortsat opfordre byrådet til at give politisk opbakning til at Initiativgruppen sammen med Kystdirektoratet hen over sommeren får etableret et egentligt kystsikringsprojekt, der indeholder en finansieringspakke, lyder det fra gruppen.