Carsten Wredstrøm om opgøret mellem Mission Øst og Kim Hartzner

Hvad foregår der egentlig i Mission Øst?

Carsten Wredstrøm om opgøret mellem Mission Øst og Kim Hartzner
Foto: Mette Frandsen.

Lyt til dette afsnit af "Tro Om" ved at klikke på play-ikonet herover eller i Kristeligt Dagblads app.

Søndag eftermiddag sætter Carsten Wredstrøm sig foran sin computer hjemme i stuen. 

Der er årsmøde i Mission Øst og den forhenværende bestyrelsesformand gennem 10 år følger med online.
 
“Der gik ikke ret lang tid før jeg var fuldt optaget af, hvad der foregik, fordi det var ægte drama”, siger han om årsmødet, der ender med at vare mere end fire timer. 
 
En efter en går medlemmer af forsamlingen på talerstolen. På vegne af medarbejderstaben bliver et brev læst højt. I brevet gør samtlige ansatte i organisationen klart, at de opfatter stifter og tidligere generalsekretær Kim Hartzners fortsatte involvering i Mission Øst som skadelig.
 
I det seneste år har ildsjælen Kim Hartzner befundet sig i en svingdør snart på vej ud, så ind og nu ud igen af Mission Øst. En organisation, han selv grundlagde sammen med sin far i en garage for 30 år siden.
 
Men nu ser det ud til, at Kim Hartzner endegyldigt er fortid i sit eget livsværk.
 
Hvad er der egentlig foregået i Mission Øst det sidste år? Og hvad sker der, når et projekt vokser sig så stort, at ihærdighed og iværksætterånd ikke længere er det, der skal til for at drive det videre?
 
I denne uges afsnit af "Tro Om" går jeg bag om balladen i Mission Øst og taler med forhenværende bestyrelsesformand, Carsten Wredstrøm, der udlægger sagen, sådan som han har oplevet den.

Har du spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte kundeservice eller skrive en mail til abonnement@k.dk