Apostolsk sommerlejr reddet: ”Da jeg fik at vide, vi alligevel skulle af sted, tænkte jeg: Yes!”

Det har vakt glæde hos lejrleder Morten Rasmussen og hans 13-årige datter Mira, at de alligevel kan tage på sommerlejr med Apostolsk Kirkes Børn og Unge i år. De har begge været af sted, siden de var helt små

Et fast – og meget populært – indslag på Apostolsk Kirkes sommerlejr er store legedag. Tidligere har temaet været pirater, hvor både børn og voksne har klædt sig ud derefter. – Privatfoto.
Et fast – og meget populært – indslag på Apostolsk Kirkes sommerlejr er store legedag. Tidligere har temaet været pirater, hvor både børn og voksne har klædt sig ud derefter. – Privatfoto.

Først så det sort ud. Mere konkret så sommeren ud til at blive den første siden 1968, hvor Apostolsk Kirkes Børn og Unge ikke kunne holde deres sædvanlige sommerlejr i Pårup nær Silkeborg.

Men som Kristeligt Dagblad i sidste uge skrev, betyder ophævelsen af forsamlingsforbuddet for sommerlejre for børn og unge, at det alligevel er muligt.

Og selvom corona-versionen bliver præget af mere rengøring og færre deltagere, fik den nyhed Morten Rasmussen og hans tre børn til at juble. Han er en af tre ledere af lejren og har selv været af sted hvert år, siden han var 10 måneder gammel.

”Vi syntes, det var forfærdeligt, at vi ikke kunne komme af sted. Især min ældste datter, Mira. I år ville være hendes sidste år på sommerlejren, så hun var helt ked af det,” siger han.

Mira og Morten Rasmussen har begge været med på Apostolsk Kirkes sommerlejr hvert år, siden de var små børn. Privatfoto.
Mira og Morten Rasmussen har begge været med på Apostolsk Kirkes sommerlejr hvert år, siden de var små børn. Privatfoto.

Sommerlejren i Pårup er for børn mellem 7 og 12 år, men hvis der er plads, kan man som Morten Rasmussens datter, Mira Julie Rasmussen, der egentlig er fyldt 13, godt få lov at deltage. Ved Påruplejren ligger der blandt andet en boldbane, en lille park og en stor grusgrav. Hver dag er der lagt program, så børnene kan lære hinanden at kende og lege sig til viden om kristendommen.

”Vi hører fra vores egne og de andre børn, at det er en af de fedeste uger i løbet af sommeren. På det sociale plan gør lejren en forskel for dem, fordi de lærer andre børn fra hele landet at kende. Og samtidig gør den noget trosmæssigt og åndeligt for dem. Vi har mange vidnesbyrd fra tidligere deltagere om, at det var på sommerlejren, de følte, at de blev kristne eller fandt en retning i livet. Det kristne er selvfølgelig et kæmpe aspekt og hovedårsagen til, at vi holder sommerlejr – vi vil fortælle om Jesus,” siger Morten Rasmussen.

Han tilføjer , at der i år bliver skruet gevaldigt op for rengøringen, at sommerlejren kun varer tre dage og ikke en uge, ligesom der i stedet for de 70 oprindeligt tilmeldte vil være 48 deltagere. De er så blevet inddelt i familiegrupper a 12 personer, der har hver sin farve og gerne må være tæt fysisk sammen.

Mira Julie Rasmussen har været på sommerlejr i Pårup hver sommer, siden hun var blot seks måneder gammel. Engang pakkede hun sin taske i marts, fordi hun glædede sig så meget til sommerlejren. Lige nu ser hun også frem til den 28. juni, hvor hun skal af sted på sommerlejren i Pårup for sidste gang.

”Lige da jeg fik at vide, at vi alligevel skulle af sted i år, blev jeg glad og tænkte: Yes! Vi skal på Påruplejr. Jeg er jo nærmest vokset op på lejren,” siger hun og tilføjer:

”Det er sjovt at være af sted, og jeg har lært meget om tro og Jesus. Jeg har også mange venner fra andre byer på grund af sommerlejren, som jeg mest har mulighed for at se der.”