Prøv avisen
Interview

Danmission: Penge til forfulgte kristne kan forværre islam-debat

En af Danmissions vigtigste opgaver er at moderere debatten om islam og kristendom, mener general-sekretær Jørgen Skov Sørensen. – Foto: Danmission

Generalsekretæren i Danmission er glad for regeringens to millioner kroner til forfulgte kristne og vil bruge anledningen til at give nuancer til den danske værdidebat. Debatten om forfulgte kristne er ikke sort-hvid, siger Jørgen Skov Sørensen op til repræsentantskabsmøde i morgen

Milliontilskud til forfulgte kristne bør give anledning til en mere nuanceret debat om muslimers forfølgelse af kristne.

Det siger Danmissions generalsekretær, Jørgen Skov Sørensen, efter at regeringen har bevilliget to millioner kroner til et kontor i Udenrigsministeriet, der skal sætte religiøs forfølgelse på den politiske dagsorden.

”Bevillingen udtrykker, at forfølgelse af kristne og andre religiøse mindretal er et stigende problem, men det taler også ind i den lokale danske værdidebat omkring islam og kristendom. Og her er debatten noget sort-hvid. Her er det måske en af vores vigtigste opgaver at moderere den debat,” siger Jørgen Skov Sørensen op til Danmissions repræsentantskabsmøde, der begynder på Hotel Nyborg Strand i morgen.