Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Danmissions leder stopper

Jørgen Skov Sørensen var en synlig generalsekretær, der flere gange blandede sig i den offentlige debat i løbet af sin tid på posten. Sidste år førte det til diskussion, da han sagde, at tonen i islamdebatten herhjemme potentielt kan forværre vilkårene for forfulgte kristne i muslimske lande. Foto: Emil Kastrup Andersen

Uenighed med bestyrelsen betyder, at Danmissions generalsekretær Jørgen Skov Sørensen stopper efter to et halvt år

Missionsorganisationen Danmission skal indlede det nye år med at finde en ny generalsekretær. Det oplyser man i en pressemeddelelse om, at Danmissions bestyrelse og generalsekretæren Jørgen Skov Sørensen har valgt at ophæve samarbejdet efter to et halvt år. Årsagen er uenighed om den fremtidige strategiske retning i organisationen, der er en af Danmarks største.

Jørgen Skov Sørensen vil ikke sige, hvori uenigheden med bestyrelsen om organisationens strategi består, på nuværende tidspunkt.

Danmissions bestyrelse ”finder at der er brug for en anden faglig profil til at føre Danmission gennem de økonomiske og strategiske udfordringer, som organisationen står overfor,” skriver bestyrelsesformanden, biskop Peter Fischer-Møller, i pressemeddelelsen.

Danmissions strategiske retning var et tema, da organisationen havde repræsentantskabsmøde i september. Flere af de fremmødte frygtede, at organisationens fokus på fattigdomsbekæmpelse var ved at overskygge missionsarbejdet.

Andre var mere bekymrede over, at organisationen er begyndt at modtage så stor finansiering fra det offentlige. Det betyder en vis professionaliering af organisationen, som flere af de fremmødte frygtede ville kvæle det lokale engagement, der er nødvendigt for at være missionsorganisation.

Den bekymring forsøgte Jørgen Skov Sørensen at besvare på mødet.

”Når jeg træder ind ad døren på hovedkontoret i Hellerup, tænker jeg, at jeg er en del af 200 års missionshistorie. Det fortæller jeg også samtlige nye medarbejdere, at de er, og jeg tror, at det også betyder noget for dem. Vi arbejder på denne kombination af at være en græsrodsbevægelse og en professionel organisation på én og samme tid. Uden græsrodselementet mister vi en masse engagement. Og vi kan ikke indsamle penge uden at være en professionel organisation. Det er ikke et enten-eller, men et både-og. Det er en kæmpe opgave, der uden tvivl skaber uro. Men resultatet skulle gerne være, at vi kan være fælles om at lave endnu mere arbejde ude i verden,” sagde han.

Jørgen Skov Sørensen var en synlig generalsekretær, der flere gange blandede sig i den offentlige debat i løbet af sin tid på posten. Sidste år førte det til diskussion, da han sagde, at tonen i islamdebatten herhjemme potentielt kan forværre vilkårene for forfulgte kristne i muslimske lande.