Dansk biskop bliver formand for international nødhjælpsorganisation

Portrætter af div i Viborg som har en mening om Appels nye miliard byggeri!
Biskop Henrik Stubkjær ...

Nu træder den tidligere generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp igen ind i nødhjælpsverdenen, idet han netop er blevet udpeget til formand for Det Lutherske Verdensforbunds (LVF) nødhjælpsorganisation World Service. Foto: KÅRE VIEMOSE/Ritzau

Diakonien har altid været en vigtig del af min forståelse af kristendommen. Jeg mener, at det er kendetegnet for kirken, at den tager hånd om folk i nød.
Henrik Stubkjær, biskop

Henrik Stubkjær skal fremover kombinere bispeembedet med nødhjælpsarbejde, efter han er blevet udpeget til formand for Det Lutherske Verdensforbunds nødhjælpsorganisation World Service

Det er under tre år siden, at Henrik Stubkjær forlod nødhjælpsarbejdet for at trække i bispekåben og lede Viborg Stift. Nu træder den tidligere generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp igen ind i nødhjælpsverdenen, idet han netop er blevet udpeget til formand for Det Lutherske Verdensforbunds (LVF) nødhjælpsorganisation World Service.

For Henrik Stubkjær er den kirkelige toppost en oplagt anledning til at videreføre hans store interesse for det diakonale arbejde.

”Diakonien har altid været en vigtig del af min forståelse af kristendommen. Jeg mener, at det er kendetegnet for kirken, at den tager hånd om folk i nød. Og i den sammenhæng er World Service en af de helt store og vigtige spillere,” siger han.

Henrik Stubkjær har siden sidste uge deltaget i LVF’s generalforsamling i Namibia. Her blev han i weekenden valgt til bestyrelsen. Og da den i dag skulle konstituere sig, fik han tildelt posten som formand for forbundets verdensomspændende nødhjælpsarbejde.

Dermed kommer den danske biskop til at stå i spidsen for en nødhjælpsorganisation, der udfører humanitært arbejde over hele verden for cirka en milliard kroner

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.