Prøv avisen

Dansk missionschef forlader toppost

Birger Nygaard tror, at beslutningen er rigtig for både ham selv og organisationen, men fortryder ikke de halvandet år på direktørstolen. - Foto: Foto: Lene Ebbensgaard

Direktøren for Areopagos, danske Birger Nygaard, forlader posten efter kun halvandet år. Særligt en ting har været afgørende, forklarer han

Danske Birger Nygaard forlader topposten som direktør for den internationale missionsorganisation, Areopagos. Det sker efter kun halvandet år på posten.

Birger Nygaard har efter aftale med stiftelsen været bosat i Danmark og fløjet til Oslo for at være på hovedkontoret en til to dage om ugen. Han forlader stillingen for at være mere sammen med sin familie. Derudover har finanskrisen skabt en situation, hvor det er bedst at finde en leder bosiddende i Oslo til at lede hovedkvarteret der.

- Da jeg gik ind i stillingen for halvandet år siden, var det lidt et eksperiment for både stiftelsen og for mig. Ville det fungere at rejse til Oslo hver uge? I mellemtiden har min kone fået en baby, og det vil sige, at der er kommet et nyt vilkår familiemæssigt. Dertil kommer, at vi befinder os i en finaskrise, som gør, at det er påkrævet, at den daglige leder befinder sig mere på kontoret i Oslo. Derfor har vi nu konkluderet sammen, at det vil være mere lykkeligt for mig at vende tilbage til mit gamle job i Danmark, forklarer Birger Nygaard, som har tre børn.

Finanskrise slider
Birger Nygaard bliver i organisationen som strategileder og leder af Areopagos' danske kontor i København.

Sidste år besluttede bestyrelsen i Areopgaos at skære 20 procent ned på budgettet på grund af finanskrisen. Flere centrale medarbejdere - en administrationschef, en kontorleder og en informationschef i den norske afdeling - har forladt kontoret i Oslo.

- Det er klart, at det slider med sådan en situation, hvor vi forsøger at gøre det samme for færre penge. Det har også slidt, at jeg ikke har været på kontoret til at være miljøskaber i det daglige, siger Birger Nygaard.

Han tror, at beslutningen er rigtig for både ham selv og organisationen, men fortryder ikke de halvandet år på direktørstolen.

- Det er den slags, man må forsøge indimellem. Måske var det mere realistisk, at dem, der ansatte mig, havde sagt, at jeg skulle være i Oslo tre til fire dage om ugen, og så havde jeg sagt, at jeg ikke ville gøre det. Det kunne måske have været anderledes, hvis der ikke havde været finanskrisen. Det sætter en negativ dagsorden frem for at arbejde med noget, der blomstrer, siger Birger Nygaard.

Leder efter ny direktør
Den tidligere direktør gennem ti år, Knud Jørgensen, er blevet konstitueret som direktør. Formand Erling Pettersen erkender over for avisen Vårt Land, at 'Areopagos er i en kritisk situation'. Der arbejdes nu på at finde en ny direktør - gerne bosat i Norge.

- Min holdning er, at vi primært bør søge efter en norsk direktør. Men vi må se, hvad bestyrelsen siger til det, lyder siger Erling Pettersen.