Danskerne dropper folkekirken på nettet

Folkekirkens hjemmeside er røget ud af top-1000 over danskernes foretrukne hjemmesider. Største hjemmeside med fokus på religion er Kristeligt Dagblad

Folkekirkens hjemmeside, folkekirken.dk, er røget ud af top-1000 over danskernes foretrukne hjemmesider. Foto: Skærmbillede fra folkekirken.dk
Folkekirkens hjemmeside, folkekirken.dk, er røget ud af top-1000 over danskernes foretrukne hjemmesider. Foto: Skærmbillede fra folkekirken.dk.

Folkekirkens hjemmeside er røget langt ned på listen, når danskerne surfer rundt i cyberspace.

Ifølge en ny opgørelse fra Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, er folkekirken.dk nu røget helt ud af listen over danskernes 1000 foretrukne hjemmesider i første kvartal af 2010.

I januar 2008 lå folkekirken.dk på plads 720, men er i løbet af to år altså blevet overhalet så kraftigt, at hjemmesiden nu slet ikke figurerer på listen.

Dermed ligger folkekirkens officielle hjemmeside langt bag eksempelvis hjemmesiden astro.dk, som med horoskoper og beskrivelser af stjernetegn tiltrækker så mange danskere, at den ligger på plads 442.

Helt i top ligger søgemaskinen Google, det sociale netværk Facebook og video-hjemmesiden Youtube. Og intet tyder generelt på, at religion har fået en større plads i danskernes digitale univers, skriver religionssociolog Peter Fischer-Nielsen på sin blog på eftertanke.dk.

"Den aktuelle top 1000 illustrerer, at det fortsat ikke er religion, der interesserer danskerne allermest. Der er heller ikke noget, der tyder på, at interessen efter at finde religion online er blevet større inden for de seneste år. Tværtimod er det gået tilbage for de fleste af de religiøse websites, der var på listen i 2008", skriver Peter Fischer-Nielsen.

Det bedst placerede website med fokus på religion er Kristeligt Dagblads hjemmeside, kristeligt-dagblad.dk, som med undersiderne religion.dk og kristendom.dk ligger på 226. pladsen på top-1000.