Jyske Bank Boksen blev himmelsk med show om trosliv

Kirkefestivalen Himmelske Dage fandt i lørdags vej til Jyske Bank Boksen i Herning, hvor trosliv var på dagsordenen i et stort anlagt show

Peter Mygind og Paula Larrain var værter på ”Det himmelske show”.
Peter Mygind og Paula Larrain var værter på ”Det himmelske show”. Foto: Henrik Vinther Krogh.

”Som i himlen, således også på jorden. Det er den bøn, vi sender afsted i aften,” sagde Paula Larrain, da hun sammen med Peter Mygind i lørdags bød velkommen til, hvad der godt kunne betragtes som kulminationen på kirkefestivalen Himmelske Dage, der er foregået i Herning i Kristi himmelfartsferien – nemlig ”Det himmelske show” i Jyske Bank Boksen.

Arrangørerne vurderede, at omkring 6400 betalende havde fundet vej til showet, mens 2000 medvirkede i den store produktion. Ærindet var at ”tage troen under kærlig behandling”, og det skete i en vekselvirkning mellem musikalske indslag, fællessang, interviews, ballet, stand-up og en lang række andre kunstneriske greb, heriblandt sandkunst og akrobatik.

”Se nu stiger solen” blev sunget af alle tilstedeværende, men ellers bar det musikalske udtryk mest præg af det 1500 mennesker store gospelkor, der var på plads på lægterne bag scenen. Amerikansk gospel gik igen gennem hele aftenen.

Et andet tilbagevendende element var personlige vidnesbyrd om tro. For eksempel var der drengen Georg Kristensen, der i et tv-indslag fortalte om, hvordan han havde været en rod med et heftigt temperament i skolen men fundet et nyt, godt fællesskab i Herning Drengekor.

Artiklen fortsætter under annoncen

”De tilgiver mig virkelig hurtigt, når jeg bliver sur,” sagde han i indslaget, som blev efterfulgt af, at han optrådte på scenen med en hymne.

Der var også interview med skuespilleren Simon Sears, der har portrætteret sønnen Christian i DR-dramaserien ”Herrens veje”, og som selv havde undergået en trosrejse i forbindelse med sin medvirken i tv-serien.

”Tro var tabu, da jeg sagde ja til at være med. Men jeg sagde ja i håbet om at være med til at normalisere det en smule og få det tilbage som samtale rundt om spisebordet,” sagde han.

Og på spørgsmålet om, hvorvidt han selv var troende i dag, lød svaret:

”Det er ufatteligt svært ikke at komme til at tro en lille smule, når man sidder herinde.”

Et svar, der høstede store klapsalver.