Prøv avisen

Derfor sætter vi fokus på kristenforfølgelser

Kristeligt Dagblad sætter fokus på forfølgelsen af kristne, fordi krænkelsen af retten til at tro frit er en krænkelse af den mest grundlæggende af alle menneskerettigheder. Foto: .

Krænkelse af retten til selv at bestemme sin tro er en krænkelse af den mest grundlæggende af alle menneskerettigheder, skriver chefredaktør Erik Bjerager

Udviklingen i nyhedsstrømmen har i de senere år været bemærkelsesværdig. Hver dag rapporteres der om nye forfølgelser af kristne i verden.

I går handlede det om forfølgelsen af kristne i Kina; nye muslimske protester i Nigeria efter genvalget af en kristen præsident; en overraskende dødsdom over en pakistaner for mordet på to kristne brødre; kristnes vanskelige forhold i Libyen.

Den voksende forfølgelse af kristne rundt om i verden er alarmerende og varsler en udvikling i mange lande mod mindre åndsfrihed, end den mange håber på. I nogle få lande med kommunistisk baggrund, hvor alle religioner har det vanskeligt, heriblandt Kina, men i særklasse verdens største religionskrænker, Nordkorea, er den manglende respekt for religion velkendt. Men den voksende forfølgelse af kristne er særligt bemærkelsesværdig i de muslimske lande, hvor der i stadigt højere grad kun tolereres én religion, nemlig den dominerende.

Der er slået flere kristne ihjel for deres tro i de seneste 100 år end i de 19 foregående århundreder tilsammen, mener de eksperter, der følger udviklingen. De første måneder af 2011 tegner konturerne af yderligere forværring.

Kristeligt Dagblad sætter fokus på forfølgelsen af kristne, fordi krænkelsen af retten til at tro frit er en krænkelse af den mest grundlæggende af alle menneskerettigheder. I de kommende uger fokuserer vi på baggrunden for undertrykkelsen, forfølgelsen og nogle steder mordene på kristne. Hvorfor er det gået så galt i disse år, og hvordan vendes udviklingen? I en omfattende artikelserie kommer vi rundt i verden og kaster lys på de lande og diktaturer, der er de værste syndere. Vi fortæller de konkrete historier, om nogle af de værste tilfælde af forfølgelser. Og vi præsenterer de personer og organisationer, der taler de forfulgtes sag.

Følg artikelserien om kristenforfølgelserne i Kristeligt Dagblad i de kommende uger.