Det smager af, at DR ikke vil erkende problemet

Ifølge domprovst Anders Gadegaard ved Københavns Domkirke, hvorfra Morgenandagten sendes, skylder Danmarks Radio en stor indsats, efter at Morgenandagtens lyttertal er raslet ned

Anders Gadegaard, domprovst ved Københavns Domkirke, mener, at DR bærer hovedansvaret for, at Morgenandagtens lyttertal er faldet fra 43.000 til 8000. – Privatfoto.
Anders Gadegaard, domprovst ved Københavns Domkirke, mener, at DR bærer hovedansvaret for, at Morgenandagtens lyttertal er faldet fra 43.000 til 8000. – Privatfoto.

Anders Gadegaard, det daglige lyttertal for Morgenandagten er faldet fra 43.000 dagligt til 8000. Er det blot et spørgsmål om tid, før de trofaste lyttere finder frem til den nye sendefrekvens?

"Det håber jeg virkelig. Jeg synes, at det er for hurtigt at konkludere noget efter en uge, men det er vildt skræmmende, at så mange umiddelbart falder fra efter ændringen. Det bekymrer mig og tyder på, at Danmarks Radio ikke holder, hvad den har lovet, i forhold til at lære lytterne, at Morgenandagten er flyttet. Vi må appellere til DR, for hvis tallene viser sig at tale sandt, så skylder DR en stor indsats".

LÆS OGSÅ: Lytterne flygter fra DR's kirkelige programmer

Men er det ikke også de kirkelige kræfters ansvar at informere lytterne om, hvor de nu kan finde Morgen-andagten?

"Jo, alle skylder at hjælpe med til at få folk til at finde frem til andagten. Men hovedansvaret ligger hos Danmarks Radio, da det er den, der har flyttet andagten".

DR oplyser, at stationen er tilfreds med de nye lyttertal. Hvorfor mener du ikke, at det er godt nok?

"Jeg kan slet ikke forstå, man kan være tilfreds med de tal. Hele den klassiske morgenmusik på P2 har også lidt et kæmpe tab, så jeg er meget uforstående over for DRs tilfredshed. Den burde ryge op af stolen over så stort et fald i lyttere. Det smager lidt af, at DR ikke vil erkende problemet".

Gør det nogen personlig forskel for dig, om der er 43.000 eller 8000 lyttere?

"Det gør en kæmpe forskel. Det svarer til, at dem, vi forkynder for rundt omkring i kirkerne, pludselig ikke møder op. Jeg betragter Morgenandagtens lyttere som en regulær menighed i de 15-20 minutter, transmissionen varer. Der er man i kirke, og det er utrolig betydningsfuldt, at så mange mennesker som muligt får den stille, eftertænksomme stund, som Morgenandagt­en giver".

LÆS OGSÅ: DR svigter den kristne arv

Sat på spidsen kan problemet vel løses ved, at folk anskaffer sig en DAB-radio?

"Ja, sådan kan man sagtens sige det. Men jeg vil hellere sige: Åbn for DR 2, for så får man de smukke billeder med. Den mulighed gør netop, at jeg ikke stiller mig alt for kritisk til flytningen".

gehlert@k.dk