Dialogcentret bliver til sjælesorgstjeneste

15 præster fører nu Dialogcentrets hjemmeside videre som sjælesorgstjeneste

15 præster fører nu Dialogcentrets hjemmeside videre som sjælesorgstjeneste
15 præster fører nu Dialogcentrets hjemmeside videre som sjælesorgstjeneste.

Med Dialogcentrets lukning i april, forsvandt en af de seneste årtiers mest centrale aktører i diskussionen om nyreligiøse og spirituelle bevægelsers betydning.

Men arbejdet fortsætter, nu i form af en sjælesorgstjeneste, der netop tager afsæt i Dialogcentrets hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Tidligere leder retter skarp kritik mod Dialogcentret

Sjælesorgstjenestens daglige drift varetages af organisationen IKON og Aeropagos, mens selve sjælesorgen vil blive anført af indtil videre 15 tilknyttede præster.

Peter Fischer-Nielsen, religionssociolog og projektsekretær i Aeropagos, skriver på sin blog, at sjælesorgstjenesten til dels vil have samme fokus som det nu lukkede Dialogcentret.

"Tjenesten henvender sig primært til personer, der har fået sår på sjælen af at være med i en religiøs gruppe, eller som er bekymrede for pårørende, der er kommet ind i en religiøs gruppe", skriver Peter Fischer-Nielsen og understreger, at hjemmesiden kun er en af flere adgange til sjælesorg.

"Tjenesten forventes at blive brugt som en måde anonymt at åbne op for svære og måske ikke helt afklarede problemstillinger. Samtalerne kan finde sted via telefon, e-mail eller ansigt til ansigt, alt efter hvad personerne foretrækker", skriver Peter Fischer-Nielsen.

LÆS OGSÅ: Danske præster er flittige netbrugere

Også på hjemmesiden kristendom.dk, der er en del af Kristeligt Dagblads net-univers, findes en sjælesorgstjeneste.

Dialogcentret blev oprettet i 1973 af professor, dr. theol. Johannes Aagaard.