Prøv avisen

Disse teologer og præster døde i 2017

Vi måtte i år sige farvel til disse seks teologer og præster. Foto: Leif Tuxen og ritzau

To tidligere biskopper og en verdenskendt bibelsmugler var nogle af de teologer, vi måtte sige farvel til i 2017. Kristeligt Dagblad har samlet en liste over de kirkefolk, der ikke længere er i blandt os

Grønlandsk biskop Johannes Peter Kristian Ari Tobias Mørch, 87 år
Læste teologi i Danmark, men rejste tilbage til Grønland, da han blev færdiguddannet. Veluddannede grønlændere havde nemlig ifølge Johannes Peter Kristian Ari Mørch pligt til at vende tilbage til deres land og hjælpe med at opbygge det. Han blev Grønlands første biskop, da landet blev et selvstændigt stift i 1993.

Læs nekrologen: Fangeren, der blev biskop

Nonne og dr.theol. Søster Abraham, 85 år
Født i København i et luthersk hjem, men konverterede til katolicismen som 18-årig. Blev birgittinernonne i Sverige, men forlod senere klostret og slog sig ned i Israel. Hun blev teologisk doktor ved Det Hebraiske Universitet i Jerusalem.

Læs nekrologen: Søster Abraham var ikonmaler og blev selv et ikon

Pastor Niels Tvilling, 75 år
Vellidt af bumser og bisser på Nørrebro og blev som pensionist mentor for unge kriminelle. Var præst i Rold og Vebbestrup nord for Hobro og herefter i Vemmelev og Hemmeshøj mellem Korsør og Slagelse, inden han i juni 1980 kom til København som sognepræst ved Skt. Johannes Kirke.

Biskop Thorkild Græsholt, 90 år
Var i 27 år biskop over Lolland-Falsters Stift, inden han i 1996 trak sig tilbage. Var i seks år missionær i Indien udsendt af Det Danske Missionsselskab (i dag Danmission). Efter hjemkomsten var han i fire år lektor i missionshistorie på Københavns Universitet.

Læs nekrologen: Biskoppen med det indiske blod i årerne er død

Teologisk lektor Geert Hallbäck, 69 år
Lektor i Ny Testamente i 27 år på Københavns Universitet, inden han i 2012 gik på pension som 64-årig. Var redaktør af ”Gads Bibelleksikon”, ”Studiebibelen” samt ”Den nye aftale. Det Nye Testamente på nudansk”.

Missionær Hans Kristian Neerskov, 84 år
Blev verdenskendt for sit arbejde med at udbrede kristendommen i Sovjetunionen. Oprettede Dansk Europamission. Har taget teologiske selvstudier og var i en periode præst i en pinsekirke, inden han brød med det frikirkelige og vendte tilbage til folkekirken.

Læs nekrologen: Verdenskendt bibelsmugler er død