Prøv avisen

DR-chef: Morgenandagten svækker P1

Morgenandagten kan ikke placeres på radio-kanalen P1, da det vil få lytterne til at skifte kanal.Det er meldingen fra direktøren for DR Danmark, Inger Bach, som er en af de ansvarlige bag flytningen af Morgenandagten fra P2 til det digitale radio-system, DAB-radioen. Foto: Colourbox.

Morgenandagten vil få lytterne til at fravælge P1, lyder det fra DR-direktør Inger Bach

Morgenandagten kan ikke placeres på radio-kanalen P1, da det vil få lytterne til at skifte kanal.

Det er meldingen fra direktøren for DR Danmark, Inger Bach, som er en af de ansvarlige bag flytningen af Morgenandagten fra P2 til det digitale radio-system, DAB-radioen.

LÆS OGSÅ:Morgenandagten fjernes fra almindelig radio

"Sådan som tallene ligger i øjeblikket, må vi se i øjnene, at Morgenandagten vil betyde en væsentlig svækkelse af tilslutningen til P1Morgen", siger Inger Bach ifølge Danmarks Radios hjemmeside.

LÆS OGSÅ:DR svigter kulturarv

Ifølge Inger Bach vil antallet af Morgenandagt-lyttere ikke opveje det antal lyttere, der vil skifte kanal, når Morgenandagten begynder.

"Vi har vurderet, at det var for risikofyldt at gå ind og svække P1 med et tilbud, som mange vil være glade for, men som mange også vil vælge fra", siger hun.

LÆS OGSÅ:DR klar til at stå fastere på den kristne kulturarv

Beslutningen om at fjerne Morgenandagten fra P2 kommer umiddelbart efter, at DR i sin public service-kontrakt har forpligtet sig til at sætte fokus på den kristne kulturarv, blandt andet med formuleringen "dækning af morgenandagt".

"Jeg mener ikke, at man kan måle det her på, hvorvidt Morgenandagten er på FM eller på DAB-radio og DR2, siger Inger Bach.

LÆS OGSÅ:Vi skal hverken gøres arveløse eller rodløse

Da public service-kontrakten blev genforhandlet, pegede kulturminister Per Stig Møller (K) netop på Morgenandagten, da han skulle begrunde behovet for et øget fokus den kristne kulturarv.

"Der er mange mennesker, der har tilknytning til den kristne kulturarv ved at have Morgenandagten og de kristne højtider. Og det markerer vi bare ved at skrive, at de skal være der. Og så kan DR jo selv implementere dem", sagde Per Stig Møller og uddybede:

"Vi har bare markeret, at kristendommen er en del af den kristne kulturarv, og det skal også afspejles i programfladen for eksempel omkring Morgenandagten og de kristne højtider. Det behøver jo ikke nødvendigvis være et program, der gennemgår Bibelen. Men det kan indgå i programfladen på mange forskellige måder. Det gør det for eksempel allerede i programmet "Mennesker og tro" på P1 søndag morgen. Og jeg skal ikke afgøre, hvordan det skal gøres. Det skal bare vedligeholdes", sagde Per Stig Møller.

Samtidig med flytningen af Morgenandagten overvejer DR at sende en særlig morgenandagt for unge. Dette program vil dog heller ikke blive sendt i den almindelige radio, men vil være målrettet internet og mobiltelefoner.