Prøv avisen

DRs bestyrelse skal diskutere morgenandagt

”Hvis vi slagter Morgenandagten, er det en aktiv afkristning af DR. Og som bestyrelsesmedlem bliver det over mit lig, hvis det skal ske,” siger medlem af Dr’s bestyrelse Katrine Winkel Holm. – Foto: .

Morgenandagten er hele DRs dåbsattest, mener bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm. Derfor er det katastrofalt, at programmet har mistet 80 procent af lytterne. Hun vil nu tage programmet op i DRs bestyrelse

Det nærmer sig et overgreb på radiolytterne, at Danmarks Radio har fjernet det daglige radioprogram Morgenandagten fra FM-radioen og lagt det over på DAB og DR 2.

Sådan lyder meldingen fra præst og medlem af DRs bestyrelse Katrine Winkel Holm, efter at Morgenandagten har mistet 80 procent af sine lyttere på grund af flytningen.

LÆS OGSÅ: Landets stifter presser DR

Hun vil nu tage programmet op i DRs bestyrelse:

Programmet har eksistentiel betydning for de trofaste lyttere, og man finder ikke noget tilsvarende andre steder, siger Katrine Winkel Holm.

Den 1. november slog DR de to radiokanaler P1 og P2 sammen. I den forbindelse blev det daglige program Morgenandagten flyttet fra P2s morgenflade over til digital DAB-radio, mens lydsiden også bliver sendt på DR 2.

Det har ført til, at det daglige lyttertal er faldet fra 43.000 til 8000.

Hvis det ikke fungerer for lytterne, at Morgenandagten ligger på DR 2 og på DAB, bliver vi nødt til at flytte den tilbage på FM. Det må vi taget dybt alvorligt i bestyrelsen, siger Katrine Winkel Holm.

Hun mener, at der er langt mere på spil i denne sag, end hvad det lille radioprogram umiddelbart giver udtryk for:

Morgenandagten er en slags dåbsattest for DR. Når DR hver dag begynder med en lille gudstjeneste, er det et symbolsk tegn på, at vi lever i et kristent land. Hvis vi slagter Morgenandagten, er det en aktiv afkristning af DR. Og som bestyrelsesmedlem bliver det over mit lig, hvis det skal ske, siger Katrine Winkel Holm.

DR har tidligere forsvaret flytningen med, at det er konsekvensen af en politisk beslutning om at fratage DR en FM-radiokanal til fordel for Radio24syv. Men den undskyldning kan ledelsen i DR ikke bruge længere, mener Katrine Winkel Holm:

Nu er programmet DRs ansvar. Man har behandlet det som en vanartet unge, man blot har lyst til at pakke af vejen. Hvis man bliver ved på den måde, så tror pokker, at det dør.

Hun bliver bakket op af næstformand i DRs bestyrelse forfatter Ole Hyltoft.

De lyttertal, vi har set på Morgenandagten efter omlægningen, viser, at programmet næsten er blevet udryddet, siger Ole Hyltoft og understreger, at det er noget, han vil arbejde for i bestyrelsen for at få ændret.

Han forklarer, at der ingen er i hverken bestyrelsen eller i DRs direktion, der har givet udtryk for, at programmet skal forsvinde.

Men som det ser ud nu, vil programmet dø, hvis det bliver på DAB-kanalen. Derfor må det tilbage på FM-radio igen, siger han.

Efter hans vurdering vil det være mest realistisk, at programmet havner på P1.

Næste bestyrelsesmøde i DR er den 13. december.

"Som det ser ud nu, vil programmet dø, hvis det bliver på DAB-kanalen,” siger Ole Hyltoft, næstformand i DR’s bestyrelse. – Foto: .