Prøv avisen

Egypten er et af verdens værste lande for kristne

Egyptiske, koptiske kristne er gået på gaden efter at 13 kristne blev dræbt. Nu sættes Egypten på de amerikanske myndigheders liste over verdens værste lande for religiøse minoriteter. Foto: Scanpix. Foto: AMEL PAIN Denmark

USA sætter Egypten på listen over de værste lande for religiøse minoriteter. Selv efter Mubaraks afgang forfølges kristne i stigende grad

Egypten er nu kommet i det dårlige selskab over lande, der betragtes som særligt undertrykkende overfor kristne.

Det sker i en ny rapport fra de amerikanske myndigheders kommission for religionsfrihed, som netop har gjort status over den aktuelle situation for verdens religiøse minoriteter.

I rapporten bliver 14 lande udnævnt som "countries of particular concern" - lande, der giver grund til særlig bekymring - og her er Egypten for første gang med på listen.

"Hvad angår Egypten, er antallet af religiøse krænkelser, iværksat ellert tolereret af regeringen, steget dramatisk siden sidste års rapport, med en eskalerende brug af vold, inklusive mord, mod koptiske kristne og andre religiøse minoriteter", lyder det i rapporten fra den amerikanske kommission.

De amerikanske myndigheder understreger samtidig, at "det arabiske forår", herunder tidligere præsident Mubaraks afgang i februar, ikke har forbedret vilkårene for de religiøse minoriteter.

"Siden præsident Mubaraks afgang i februar, er volden fortsat uhæmmet uden at regeringen retsforfølger de skyldige", skriver kommissionen i sin rapport.

De 14 lande på den amerikanske liste er: Burma, Kina, Egypten, Eritrea, Iran, Irak, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Saudi Arabien, Sudan, Turkmenistan, Uzbekistan og Vietnam.