Egyptens præsident lover at bygge landets største kirke

Coptic Pope Tawadros II leads Christmas Eve Mass at St. Mark's Cathedral, in Cairo, Egypt, late Friday, ...

Det er tredje år i træk, at den muslimske præsident deltager i kopternes julegudstjeneste. Alligevel skiller talen i år sig ud ved at være ekstra modig, mener Elizabeth Monier, mellemøstforsker ved Cambridge Universitet med speciale i Egyptens koptere. Foto: AP Photo/Amr Nabil

I takt med at volden mod kristne i Egypten tager til, er kristnes tiltro til landets præsident, Abdel Fattah al-Sisi, begyndt at smuldre. Ved en gudstjeneste i weekenden prøvede han at genvinde kristnes opbakning med en opsigtsvækkende tale. Modigt, mener mellemøstforsker

Kristne i Egypten har ikke haft meget at glæde sig over det seneste år, hvor volden og terroren imod dem er tiltaget.

Men midt i rækken af problemer dukkede der ved den koptiske kirkes julefejring i weekenden et lyspunkt op. Her deltog Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi ved en julegudstjeneste og lovede, at der vil åbne en ny kirke i landets kommende hovedstad i 2018. Og at det vil blive landets største kirke. Samtidig udtrykte han attersin støtte til landets kristne:

”Jeg står her i et af Guds huse, og jeg beder om, at Gud vil beskytte jer og beskytte Egypten og sikre stabilitet i landet,” lød det fra ham ifølge avisen Ahram.

Det er tredje år i træk, at den muslimske præsident deltager i kopternes julegudstjeneste. Alligevel skiller talen i år sig ud ved at være ekstra modig, mener Elizabeth Monier, mellemøstforsker ved Cambridge Universitet med speciale i Egyptens koptere.

”Den har allerede ført til, at han er blevet meget kritiseret for at omtale en katedral som ’Guds hus’,” siger hun.

Ifølge Elizabeth Monier skal Sisis tale ses som led i hans opgør med den religiøse ekstremisme i landet og

Læs artiklen til ende
Læs alle artikler og få papiravisen fredag og lørdag i 4 uger. Tilbuddet er gratis og uden binding.
Er du abonnent? Log ind her.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.