Prøv avisen

Eks-elever satte ild til skole

En hel sektion af Muldbjergskolen i Hjørring er brændt ned efter påsat brand

To tidligere elever var så frustrerede over livet generelt, at de ved midnatstid natten til i går satte ild til deres gamle skole, Muldbjergskolen, i Hjørring for at få afløb for vreden.

Sådan lød forklaringen fra en 15-årig dreng og en 20-årig mand, da de i løbet af natten til i går sad til afhøring hos politiet. Allerede kort efter branden blev opdaget klokken 00.13, var de to blevet anholdt og tilstod brandstiftelsen, fortæller kriminalinspektør Henri Gade fra Hjørring Politi.

- De var som sådan ikke specielt vrede på skolen, men mere bare på livet. Og så var den ældste også sur over, at han tirsdag aften ikke kunne skaffe noget hash, fordi politiet havde støvsuget hashmarkedet i en narkoindsats, siger Henri Gade.

De to blev i går fremstillet i grundlovsforhør, og dommeren varetægtsfængslede begge for fire uger. På grund af sin alder blev den 15- årige dog anbragt på en lukket institution. De kærede ikke kendelsen.

De to unge gjorde så effektivt et arbejde med at sætte ild på den kommunale folkeskole på Skolevangen, at en hel sektion på omkring 800 kvadratmeter er udbrændt, oplyser beredskabschef Knud Børge Møller fra Hjørring.

Gerningsmændene knuste først mindst 15 store ruder på skolen og løb så rundt med en lighter og satte ild til både gardiner og toiletruller. Ifølge beredskabschefen satte de også ild i andre sektioner end den, der udbrændte, men her lykkedes det brandvæsnet at begrænse ilden.

I den sektion, der er udbrændt, lå blandt andet skolekøkkenet, håndarbejdslokalet og edb-lokalerne. Når branden blev så voldsom, skyldes det blandt andet, at de to unge havde knust de mange ruder, så blæsten fik ilden til at blusse op.

Tilsyneladende kunne det dog være gået langt værre, fortæller beredskabschefen. En falckmand fra stationen, der ligger meget tæt på skolen, opdagede nemlig tidligt, at det brændte flere steder på skolen. Han løb derfor rundt med en pulverslukker og slukkede nogle af de små brande, inden det store udstyr nåede frem.

Ifølge beredskabschef Knud Børge Møller er der ud over den brændte sektion vand- og sodskader flere steder på skolen, men det skulle være muligt i løbet af et par dage at tage skolen i brug igen, mener han.

/ritzau/