Ekspert vil dna-teste norsk prinsesses engle-fjer

Prinsesse Märtha Louise hævder at finde fjer fra engle. Lad os få dem testet, siger dna-ekspert

Den norske prinsesse Märtha Louise hævder i en ny bog, at hun flere gange har fundet fjer fra engle. På billedet ses hun sammen med sin medforfatter til bogen, Elisabeth Nordeng.
Den norske prinsesse Märtha Louise hævder i en ny bog, at hun flere gange har fundet fjer fra engle. På billedet ses hun sammen med sin medforfatter til bogen, Elisabeth Nordeng. Foto: Roald, Berit

Fugl eller engel? Hvor stammer fjerene fra?

Det spørgsmål vil en norsk dna-ekspert nu have besvaret efter, at den norske prinsesse Märtha Louise hævder at have fundet englefjer.

LÆS OGSÅ: Den kontroversielle prinsesse

Märtha Louise har tidligere gjort sig bemærket med sine udtalelser om, at hun kan kommunikere med engle. Efterfølgende har prinsessen arrangeret kurser og skrevet bøger om engle-kommunikation, og i en kommende bog skriver hun, at hun sågar oplever at finde fjer fra engle.

"Når du begynder at lægge mærke til disse, dukker de op på de mærkeligste steder og på en sådan måde, at det ikke er muligt at betragte dem som andet end netop kommunikation med englene", lyder det i bogen "Englenes hemmeligheder" ifølge den norske avis Vårt Land.

Den udtalelse får nu professor Hans K. Stenøien, ekspert i dna-analyse ved det norske Videnskabsmuseum, til at give prinsessen et tilbud, nemlig en dna-test af de fundne fjer.

"For de fleste af os er jo engle jo et ukendt område. Som forsker må jeg nærme mig dette fordomsfrit. Det nærmeste, jeg kan sammenligne med, er at finde dna fra en uddød race", siger Hans K. Stenøien, ifølge avisen Adresseavisen med et smil.

Og skulle der være flere fjer, vil det endda være muligt at tegne et genetisk billede englenes historie, påpeger den norske professor.

"Hos neanderthalerne blev der for eksempel fundet et gen, som forbindes med evnen til et avanceret sprog. Hvis vi har adgang til fjer fra flere engle-individer, kan vi sammenligne arvematerialet og i detaljer forstå evolutionen af engle, om der er flere arter og så videre", lyder det fra Hans K. Stenøien.