En bog fik mit gudsbillede til at briste

Dorthe Stieper har altidværet troende. Men da hun blev ramt af en dyb fødselsdepression, slog hendes barnetro ikke til

Da det så sortest ud under en fødselsdepression, fik Dorthe Stieper en bog af sin mand, der ændrede hendes måde at tro på.
Da det så sortest ud under en fødselsdepression, fik Dorthe Stieper en bog af sin mand, der ændrede hendes måde at tro på. Foto: Johanne Teglgård Olsen

Efter fødslen af min datter for 23 år siden blev jeg ramt af en dyb fødselsdepression. Jeg var helt nede i et sort hul. Jeg var som lammet. Om morgenen glædede jeg mig bare til, at det blev aften, så jeg kunne sove. Men om aftenen kunne jeg ikke sove. Jeg kunne intet og kunne slet ikke være aktiv, som jeg plejede at være. På det tidspunkt var min mand og jeg begge meget aktive i en frikirke, hvor min mand fungerede som hjælpepræst. Menigheden var præget af en aktivistisk form for kristendom, og jeg gik selv forrest. Jeg følte, at jeg skulle tjene Gud ved at missionere og gøre verden til et bedre sted. På en eller anden måde havde jeg en fornemmelse af, at Guds kærlighed var betinget af, at jeg gjorde noget for ham og for andre mennesker.