En nonne gav mig troen på, at jeg kunne klare det

Tine K. Skau gik i en skole, hvor katolske nonner fra Skt. Hedvig Søstrene underviste. I dag er der ingen ...

Tine K. Skau gik i en skole, hvor katolske nonner fra Skt. Hedvig Søstrene underviste. I dag er der ingen nonner tilbage på skolen ved Kolding, der hedder Sct. Michaels Skole. - Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

For musiker Tine K. Skau betød en nonnes intuitive handling, at hun lige siden første skoledag har kunnet gå ud i verden i tillid til, at hendes gerning er vigtig

I mit barndomshjem var vi en helt almindelig ikke-trosaktiv familie. Vi sang ikke salmer, men hørte giro 413, Beatles og Louis Armstrong. Alligevel har jeg lært at bede af min mor. For om aftenen, når dynen var stoppet ned omkring mig, var Fadervor sidste punkt før godnatkysset. Og jeg kom også til at gå i skole hos de katolske Skt. Hedvig-søstre.

Skt. Hedvig Søstrene er en udadvendt nonne-orden, der kom til i Danmark i 1906. I 1921 kom de til Kolding, hvor de overtog undervisningen på Sct. Michaels Skole. I dag er der dog ingen søstre tilbage på skolen, men de var der i 1970, hvor jeg havde et vigtigt troens øjeblik.

Jeg husker dem så tydeligt. Der var Søster Feodora, Søster Theodora og Søster Antonie, og de var med deres hovedtøj og lange kjoler i enten blå, hvid eller sort ikoniske pejlemærker overalt på skolen.

I skolegården kunne man altid finde den søster, der havde gårdvagt. For kjolen stod som et sejl omkring hende, og hun havde en hale af elever i kølvandet. Skolegården var også fyldt med børn, der i grupper, parvis og hver for sig krydsede frem og tilbage.

Især om morgenen var der en labyrintisk trafik af cykler, bilister og fodgængere med lyde, råb

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.