Prøv avisen

Evangelist afviser anklager om livsfarlig behandling

Ifølge lederen af Evangelist, Christian Hedegaard, belyser tilrettelæggerne af tv-programmet "Operation X" en problemstilling, de ikke ved noget om. - Foto: colourbox

Tv-programmet "Operation X" fremsætter i aften nye anklager mod frikirken Evangelist. Lederen afviser alt

TV 2-programmet "Operation X" viser i aften udsendelsen "Besat af dæmoner". Udsendelsen fokuserer på frikirken Evangelists alternative behandlingsmetoder, og ifølge overlæge i psykiatri Henrik Rindom er Evangelists dæmonuddrivende behandlinger direkte livsfarlige.

Foruden dæmonuddrivelse fjerner Evangelist lægeordineret medicin fra deres psykisk syge patienter og forsøger i stedet at helbrede dem ved hjælp af bøn, faste og tungetale.

Forudindtaget holdning
Men ifølge stifter og leder af Evangelist, Christian Hedegaard, ved hverken udsendelsens tilrettelæggere eller de læger, der udtaler sig som eksperter, hvad de taler om.

- Operation X havde en historie i hovedet, før de kom her. Jeg vil ikke gå ind i personsager, men mange af de mennesker, vi har i behandling, er stakler. Man kan undre sig over, at tv ukritisk bruger dem, siger han til Ekstra Bladet.

Udtaler sig uden viden
Overlægens dom over Evangelists behandlingsformer giver Christian Hedegaard ikke meget for.

- Det er voldsomme anklager, han kommer med. Men overlægen udtaler sig om noget, han ikke ved noget om. Han har aldrig besøgt os. Og så repræsenterer han et system, der årligt slår flere mennesker ihjel på grund af overmedicinering, siger han til avisen.